Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 1hónap alatt magamtól, itthon...

1hónap alatt magamtól, itthon feltudok készülni középszintű angol nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Kéne a továbbtanuláshoz. Angolból 2-es vagyok, mert a nyelvtani részekre nem esikjó annyi időt fordítani, inkább a szavakat részesítem előnyben. De ha muszáj akkor persze nekiállok és felkészülök. CSak ha ugye meg nem sikerül, akkor buktam 30ezret, plusz azt felvegyenek a suiba ahova akarok menni.:S
2011. jan. 9. 13:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
nyelvvizsga nem csak márciusba van. van áprilisba is. nem kell csak jó ha van: akk meg ne csináld meg ha anélkül is felvesznek. és az h derült ki ma h a nyelvvizsga márciusba van? azt se irod le nekünk h milyen nyelvvizsga. így várod el h segítsünk?!
2011. jan. 9. 18:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Menj TElC-re azon (majdnem) mindenki átmegy.
2011. jan. 9. 19:19
 13/18 anonim ***** válasza:

1 hónap intenzív tanfolyammal (napi 5x5 óra) középhaladóról középszintig jutottam, ez így összesen 100 óravolt + sok-sok otthoni tanulás, gyakorlás. Ezután elvégeztem egy újabb 100 órás intenzív kurzust, így más B2, azaz középfokon álltam, a társaimmal együtt. Kevesen mentek át a komplex vizsgán. volt akinek nem is sikerült.

Talán ez az intenzív tanfolyam hátránya is volt, h nem tudott leülepedni a tudás és a szókincs. Másodszorra már csak át kell nézni a jegyzeteket és biztos menni fog.

A nyelvvizsga függ a tudásodtól, lelkiállapotodtól, a pihentségedtől, attól, h tudsz-e koncentrálni, bepánikolsz-e ha valami nem ugrik be... és vannak témák, amiket könnyebben, másokat nehezebben értesz meg.

Jó tanárral fel tudsz készülni, amennyiben az ismeri a nyelvvizsgarendszert és van tapasztalata a felkészítésben. Egyedül semmiképp ne próbáld meg, nem menne. Ha valamit rosszul értelmezel és rosszul rögzül, az végzetes hiba is lehet... Heti 2-3 alkalommal 2 órát vehetnél, mellé otthon egy rakás házi gyakorlás 2 hónapon át és menne a dolog. Az első 2-3 hétben a nyelvtant vennétek át, majd ezeket követően a tételekbe mennétek bele és persze háziként tesztfeladatok és szavak tanulása.

Keress tanárt mindenképp vagy nyelviskolát.

2011. jan. 10. 10:24
 14/18 A kérdező kommentje:
köszi
2011. jan. 10. 14:44
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha a megfelelő nyelvvizsgára mész, és szorgalmasan tanulsz, akkor simán meglesz. A TELC-et tudom javasolni. Nekem 14 évesen lett meg mindenféle felkészülés nélkül, úgy, hogy 3-4-es tanuló voltam angolból. Ha készülsz rá vizsgakönyvből, akkor nincs mitől tartanod.
2011. jan. 12. 08:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a mindenféle készülés nélküli sikeres vizsgázást felejtsük már el végre! Ilyen nincs!

Igenis kell készülni, kell tudni, másképp semmit nem kapsz!

Nézd át a nyelvtant, tudd használni a megfelelő igeidőket és beszélj választékosan. A szituációkhoz érdemes partnert keresni vagy legalább is magadtól próbáld összeszedni a különböző témákhoz a szavakat, kifejezéseket, amiket használhatnál. Olvass sok angol cikket, rövid történtet vagy bármit amihez kedved van, azzal gyakorlod a szövegértést és a szókincsedet is bővítheted. Persze érdemes lehet más vizsgák szövegértési feladatait is gyakorolni, a gyakorlás sosem árt! Zene és film nézéssel, hallgatással a magnós feladatokra tudsz készülni, próbálj meg minél több szót, mondatot kihallani és nagyjából értsd a történetet, még a kiejtésedben is nagy segítséggel lehet. Levélírásra pedig csak gyakorlással tudsz készülni, gyűjts össze elsüthető bevezető és zárómondatokat, kifejezéseket, nézd át a levélformákat és gyakorold! Jó lenne ezeket tanárral vagy hozzáértővel kijavíttatni...

Igen is kell gyakorolni és készülni, másképp nem megy. Vedd meg a vizsga felkészítőkönyvét és az alapján készülj.

És általánosságban tudj beszélni mindenről a családtól kezdve a globalizáción át mindenről (iskolarendszer, egészségügy, bank/posta, nyaralás, ünnepek, munkahelyek, szórakozási lehetőségek)

2011. jan. 12. 13:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Van mindenféle felkészülés nélkül is sikeres nyelvvizsga. Ha valakinek jó, de szigorú nyelvtanára van közép/átlalános iskolában, akkor előferdülhet, hogy 3-as tanuló, de az órán nyelvvizsga feladatokat gyakoroltat a tanár, emiatt meg nem szükséges pót felkészítés.
2011. jan. 18. 14:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti, 7 ismerősöm is felkészülés nélkül ment el nyelvvizsgázni. Ezalatt azt értem, hogy nem csináltak nyelvvizsga feladatokat, nem gyakoroltak szóbelire. És mindenkinek sikerült. Ha tudja az adott szinten a nyelvet, miért ne sikerülhetne? Szóbelire (felsőfok) én sem készültem semmit mégis 86% lett. Nyivlán mert már alapból tudtam felsőfokon a nyelvet, feleslegesnek találtam, hogy még olvasgassak is a témákról.
2011. jan. 18. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!