Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japán nemzetközi nyelvizsga?

Japán nemzetközi nyelvizsga?

Figyelt kérdés
mennyibe kerül összességében, hogy lehet jelentkezni, illetve a szinteket a legelsőtől sorra kell letenni, vagy lehet kihagyni szinteket? mennyire nehéz a vizsga stb,. szóval általánosságban mindent. köszi.
2011. jan. 8. 13:59
 1/1 anonim ***** válasza:

-tavalyelőtt voltam, akkor kb 7000 forint volt, most gondolom kicsit drágább.

-minden év decemberének első vasárnapján van, előtte bemész a Károlira (általában ők szervezik) és kérsz jelentkezési lapot, kitöltöd, nyomsz rá egy igazolványképet, visszaviszed, kifizeted

-kihagyni lehet szintet, arra jelentkezel amire akarsz, de vigyázz hogy az 1. a legnehezebb és az 5. a legkönnyebb

-követelményekről találsz infót a hivatalos honlapon, gyakorlatilag szerintem a többi nyelvnél "középszintnek" hivott valaminek a 3kyuu felel meg, 1~2kyuu pedig egyértelmű felsőfok. nyelvtani nehézségben egyébként szerintem csak 1~3 közt van eltérés, onnantól főleg kanji illetve keigo ami kell.

személyes véleményem szerint viszont amennyiben nem kérik valahol kifejezetten hogy tedd le, nem éri meg, magyarországon nem akkreditált nyelvvizsga. (felsőoktatásban nem fogadják el, diplomát ezzel nem kapsz)

ha kérik is (pl cégnél) min 3kyuut kérnek, szóval a 5~4kyuu-nak annyi értelme van, hogy sikerélményed lesz utána.

2011. jún. 4. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!