Milyen angol könyvet ajánlanátok kezdőknek?
Tulajdonképpen újrakezdő vagyok, a nyelvtani részekkel nagyon nem vagyok tisztába. Most, a munkámhoz viszont fontos lenne az angol is.
Valami nem túl drága könyvre gondoltam.
Köszönöm.
Szia!
Angol szakos tanár vagyok és a nyelvtan otthoni ismétléséhez leginkább Dohár Péter: Kis angol nyelvtan című könyvét tudnám ajánlani neked. Magyar, logikus felépítésű magyarázatok vannak és sok kis apró kivételt is megmagyaráz a szerző.
Ha rám hallgatsz, beszerzel hozzá valamilyen gyakorló könyvet is, mert az elméletet tudni kell alkalmazni is a gyakorlatban, munkád során. (pl.: Dr Budai László: Angol nyelvtani gyakorlatok)
A Headway sorozat nekem tanárként nem jön be, de igazából egyik tankönyvként használt könyv sem tökéletes az ilyen tanuláshoz - legalábbis véleményem szerint.
Letöltöttem Erdélyi Margit - Kis Angol Nyelvtan-át. Az milyen?
Köszi:)
Utolsó válaszadótól kérdezném, hogy milyen korú diákokat tanít ebből a könyvből, mert a középiskolásokkal a beginnert már senki sem veszi, annyira gyenge a nyelvtanát tekintve? Inkább általános iskolában használják. Egy újrakezdő pedig véleményem szerint már nem általános iskolások szintjén van.
Az Erdélyi Margit féle könyvet csak kiegészítő anyagként használom, így annyira nem ismerem, de a tesztkönyvei nem rosszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!