Ciki, hogy nem beszélek angolul?
Érdekes, én beszélek angolul, németül, hollandul, és kicsit spanyolul, de tanultam finnt is, és azt a büdös életbe nem tudnám megtanulni valahogy. nem ment az Istennek se.
lehet, hogy nálad az van, hogy a nagy indogermán nyelcsalád germán ágai nem mennek (ahova az angol is tartozik) hanem inkább az újlatin nyelvek fekszenek (olasz, spanyol, francia). ezen érdemes lenne elgondolkodnod. nem tragédia, ha nem beszélsz annyira jól angolul. tanulj újlatin nyelveket, sztem azokhoz van érzéked.
Az indogermán nyelvcsalád (indoeurópai helyes neve)
az nem a germán nyelv. Indogermánba tartozik a germán,szláv,dél-kelet európai, román (újlatin), s a kihalt (mármint kihalóban levő) kelta nyelvcsalád.
Kitérve, az angol az egyik legkönnyebb nyelv, javaslom
a tévét, leginkább a BBC csatornát.
Nézz filmeket feliratosan stb. stb.
Lehet hogy ahogy előző is mondta te újlatin beállitottságú vagy, azokat könyebben tanulod. Akkor ez
egyáltalán nem ciki, mivel ez is egy "világnyelvcsalád".
Persze minden tanárfüggő
www.sharedtalk.com
Regizhetsz es szerezhetsz kedves es nagyon kedves baratokat.Beszelhetsz a voice chaten es irhatsz is.Javaslom nekem bevalt.
Kezdo angolos!
az első válaszoló nyilvánvalóan vagy hülye vagy nem olvasta el, amit írtál, úgyhogy ne hallgass rá:)
az olaszban, spanyolban eyszerűbb a kiejtés és a helyesírás, érthető, hogy ha valakinek ahhoz képest nehezebb az angol. ha csak közoktatásban tanultad, akkor meg érthető h nem megy annyira, még sokszor azok sem tudnak megtanulni rendesen egy nyelvet, akik egyébként jó képességűek. én hosszú-hosszú évekig tanultam németet, de beszélni szinte egyáltalán nem tudtam, elmentem különtanárhoz és pár hónap múlva már folyékonyan beszéltem, aztán letettem a középfokot, majd a felsőfokot. mindezt másfél év alatt. másfél év alatt többet tanultam meg, mint előtte 8 év alatt...
Igaz előtte nem szerettem a németet, de a különtanár megszeretette velem. Ha nem szereted a nyelvet, akkor nehezebb tanulni, ha nehezebben megy, még kevésbé fogod szeretni...ördögi kör. De ha sikerélményed van, utána elkezded megszeretni. Javaslom, hogy menj el kiscsopotos órára, ahhoz hozzád hasonlóak vannak és beszédcentrikus és/vagy magántanárhoz.
Én kicsoportban kezdtem, aztán a nyelvvizsgára készülést magántanárnál folytattam. (de mindkettőnél ugyanaz a tanárom volt)
ha tv-t filmeket nézel, rádiót az továbbra is csak a passzív tudásodat növeli, amivel azt írtad nincs gond, mert nagyjából érted, amit mondanak. az aktív tudásodon kéne dolgozni, tehát mindenképpen olyan órára jársz, ahol beszélni írni kell. ha nem tudsz vagy nem szeretnél költeni erre, akkor azt javaslom menj el úgymond beszélgetőklubbokba, Budapesten több ilyen is létezik, ahol ismerkedni, beszélgetni lehet magyarokkal, itt élő külföldiekkel idegen nyelven. Írás gyakorlására pedig külföldi levelezőpartnert javaslok (internet is tökéletesen megjárja). de az egyetemeken igen kedvező áron lehet nyelvet tanulni. én azt javaslom tanulj tanárnál aztán kezd, ha már meg mersz mukkanni, átveheted az irányítást:)
de sztem mindenképpen érdemes lenne megtanultod, mert óriási előny mind a munkakeresésnél, mind a magánéletben, még ha úgy tűnik h nem is lesz rá szükséged, akkor is érdemes megtanulni, mert sosem tudhatod mit hozhat a sors.
ha olaszul ilyen gyorsan megtanultál biztos h van nyelvérzéked, úgyhogy emiatt ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!