Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek a franciával vagy...

Szerintetek a franciával vagy a spanyollal lehet többre vinni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 07:30
 1/7 anonim ***** válasza:
franciäval mindenkepp :D:D:D
2010. dec. 14. 07:50
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Igen a franciával, főleg franciaországban, mert ott más nyelvet nem szeretnek hallani, csak a sajátjukat.
2010. dec. 14. 08:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, a világon hol. A spanyol jól jön Spanyolországon kívül Dél-Amierikában de sokszor az USA-ban is, a franciát Franciaországon kívül Afrika néhány helyén és Quebec (Kanada) területén tudod használni.
2010. dec. 14. 11:36
 4/7 A kérdező kommentje:
A franciát Kanadában nem csak Qebecben hanem szinte mindenhol lehet használni,mert akinek az angol az első nyelve az úgy tanulja a suliban a franciát mint mi az angolt.Emellett majdnem egész Afrikában beszélik nem csak néhány helyen.Aztán Európában Franciaország , Monaco , Svájc,Belgium,Luxemburg hivatalos nyelve + Andorrának is beszélt nyelve. Emellett Dél-Amerikában,Francia GUyanában,bár az Franciaország tengerentúli megyéje.+csendes-óceáni szigeteken pl.Vanuatu,Bora Bora,
2010. dec. 14. 12:22
 5/7 lacipapa válasza:
Szerintem Magyarországon a két nyelv közül hasznosabb a francia, mert jóval kevesebb gazdasági kapcsolatunk van a spanyol ajkú országokkal mint a franciákkal. De az is fontos szempont, hogy kinek melyikhez van nagyobb érzéke. Én pl. a franciát nem tudnám megtanulni mert "fura" a kiejtése. A spanyol ebből a szempontból is egy könnyebben tanulható nyelv.
2010. dec. 14. 12:27
 6/7 anonim ***** válasza:
A francia utcahosszal fontosabb nyelv, emellett nagyobb a presztízse, erősebb tudományos, kulturális háttere van. És nem is sokkal nehezebb a spanyolnál, a nyelvtan kb. ugyanaz (a spanyolé valamivel bonyolultabb), a franciának csak a kiejtése és helyesírása nehezebb.
2010. dec. 14. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Az tőled függ, hogy melyikkel mire viszed, de a francia általában hasznosabb nyelv. Ezért tanulom most én is azt. De én a spanyolt már jól beszélem...A spanyol után a nyelvtan könnyű, és a szövegértés írásban, viszont a szavakat sokszor keverem beszéd közben.
2010. dec. 14. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!