Melyik internetes oldalon tudnék tanulni angolul, ha középhaladó szinten állok?
Meglepő, amit írsz, mert mi innen Magyarországról pont úgy tudjuk, hogy a bonyolultabb igeidők és szerkezetek csak a tankönyvekben vannak benne, és az élőbeszédben nem használják. Ahhoz, hogy gyerekekre vigyázz, sokkal inkább szókincs kell, mint nyelvtan. Még csak a nyelvhelyesség se olyan fontos.
De itt van két jó oldal:
1. Rendelj Magyarországról egy középiskolás nyelvtankönyvet, abban minden nyelvtan benne van. Azt a 10 fontot szerintem megéri.
2. Olvass sokat. Sem beszélgetésből, sem a tévéből nem lehet megtanulni színvonalasan angolul, pont azért, mert a nyelvtan fog hiányozni. Ezért téves azt gondolni, hogy ha valaki külföldön van, akkor ott "ráragad" a nyelv. Dehogy ragad rá.
Az 1000 kérdés 1000 válasz című könyvem most érkezett meg a Budai Antal féle könyvvel meg a tematikus angol szótárral és a Dohár féle angol nyelvtan könyvvel. Kis nyelvtani összefoglalom az már itt volt. Ezek fel tudnak készíteni egy középfokú angol nyelvvizsgára, ami itt már tökéletesen elég.
Igen, sokan azt hiszik, hogy mert 3 éve kinn vagyok, már tuti perfektül nyomom. Hát nem. Meg miután azt mondom, hogy bármiről el tudok beszélgetni, arra is azt mondják az otthoniak, hogy mit akarsz, az már tök jó...hát nem egészen. Sőt, észrevettem, hogy visszafele fejlődök. Elő kell kapni a nyelvtankönyvet még most, mert lehet, hogy 15 év múlva (ha kinn maradok), akkor már elég jól tudok majd beszélni, de nekem most kell tudnom. Elég lassan tanulok, nehezen megy bele a fejembe. Ami jó, hogy minden angol meg szokott dícsérni a kiejtésemért, de mivel ilyen szépen beszélek angolul, 3 másodperc alatt kiderül, hogy tuti nem vagyok angol:D Nem akarom felvenni a helyi dialektust. (Itt úval beszél mindenki. Én ápszterszt mondok, ők upszterszt, én azt mondom bász, ők azt mondják busz. Ez nekem nem tetszik.)
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!