Kezdők angol (vagy más) nyelvkönyve?
Figyelt kérdés
USBORNE kiadó kiadásában fehér alapon piros betűt kemény borítójú kis könyvecskéről van szó.
Már bőven a felsőfok felé haladok angolból de kezembe akadt itthon ez a könyvecske, gondoltam átnézem, hátha van egy-két szó, amit nem ismertem eddig.
Találtam benne hibákat. Mással is előfordult? És más nyelvnél is vannak hibák? Azt hiszem egyszer belenéztem a japán verziósba. Tudok sok szót japánul és szinte azonnal megakadt a szemem egy hibán. Az összes hibás? Ugyanis most kezdek franciát tanulni és szeretném megvenni ezt a könyvet a francia kiadásban is.
Viszont ilyenek elbátorítanak, hogy az angolban a kopaszra bald helyett bold-ot írnak...
2010. nov. 26. 20:53
1/3 anonim válasza:
Nekem a 2006-os kiadású van meg. Nem fedeztem fel benne hibát. Te hol találtál? Az angolt szerintem eléggé átrágták, valószínű a legtöbbet eladott nyelvváltozat. Szerintem sokan nem kenik-vágják, felsőfok ellenére sem. Én a pl. a hínár szót nem ismertem, mondjuk talán nem a legfontosabb szó.. Sokszor ha valakinek komolyabb az angol tudása, pont az egyszerű szavak nem ugranak be hirtelen, pl. csúzda, hörcsög, bokor, virrad(ezeket a szavakat talán félévente ejti ki valaki a gyakorlatban). Meg lehet kövezni érte, de szerintem az a 10 oldalas nyelvtani résszel, ha valaki tudja, akkor külföldön talán nem lhet eladni. Az iskolában és itthon úgysem lehet igazából megtanulni, bonyolultabb nyelvtan élesben nem fog működni, ha beszélni kell azonnal. Az a gond, hogy sokan még egy tankönyvet sem rágnak át alaposan, de lenézik az egyszerűt! Mondjuk ez inkább gyerekeknek van.
2/3 anonim válasza:
Bokor szót visszavonom, mert bush szó azért emlékeztet valakire, köthető valakihez.....
3/3 anonim válasza:
to put on make-up = szépítkezik , ilyen hibák viszont vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!