Milyen felsőfokú angol tankönyvet használjak?
Sziasztok!
BME-s angol középfokú után felsőfokra szeretnék készülni.
A szóbelihez nagyon jól kidolgozott anyagom van, ami lefed mindent, azonban írásbelihez nemigen tudom, mi lenne a legjobb.
Ha valaki túl van már BME-s (vagy akár más) felsőfokú nyelvvizsgán, azoktól szeretnék javaslatot kérni, milyen írásbeli felkészítő könyvet javasolnának? Tudom, hogy van BME példafeladatsor, meg lehet vásárolni őket, azonban nem példafeladatsorokat akarok, hanem:
Az angol nyelvet érzés szintjén ismerem, tehát nem a szabályokat tudom, hanem az alkalmazásukat. Emiatt a középfok 0 tanulással ment, felsőfokra azonban ez elég gázos, ezért olyan könyv kellene, amelyben megfelelően lehet gyakorolni a felsőfokra elvárható nyelvi jelenségeket. (Nyelvtankönyvem van közép- és felsőfokra is, tehát teljes mértékben gyakorlatorientált könyvre lenne szükségem, amely nem hülyeségekkel van tele, vagy nem csak féli jó, hanem jó :D)
Elnézést a körülményeskedésért, szerettem volna minél tisztábban feltenni a kérdést, hogy minél átláthatóbb válaszokat tudjak kapni.
Köszönöm előre is!
A felsőfokra készüléshez én az alábbi két könyvet használom:
Upstream advanced
Exam Fright killer 50 advanced topics
+ eredetiben igyekszem minél többet tévézni, könyveket olvasni.
Én ezt használom, van hozzá CD is. 6ezer az ára, viszont nagyon jó szerintem.
Advanced Language Practise by Michel Vince
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!