Hány nyelvet beszélsz és melyek azok?
És itt a TÉNYLEGESEN beszélt nyelvre gondolok,nem arra hogy általánosban milyen nyelven tanítottak,amit az iwiwre is kiírtál :))
Tehát akik abszolút készség szinten tudnak kommunikálni egy nyelven!
Magyarul és flegmául:)))
Na jó, csak vicc volt. Magyarul viszont tényleg tudok. Meg azért németül is (középfokon).
Angol - felsőfok, írás, hallás, beszéd, minden :D
Francia - középfok, ebből is megy minden:)
Spanyol - középfokúm van, de beszélni már nem nagyon beszélem (majd ha diploma után ráérek, első dolgom lesz felküzdeni:), de még jól hallom és olvasom, szótárral az írással is boldogulok. Mivel nem gyakoroltam már jó pár éve aszókincsem kissé beszűkült.
Latin - alapfokon olvasom, nagyon utálom, kötelező volt... :D Írni magamtól egy mukkot sem tudnék :D
Japán: középfok egyenlőre, ez az egyetemen a főszakom, jövőre diplomázom
Svéd: középfok, ez a minorom, még 1 évig tanulni fogom, de ha ennyi idő alatt nem jutnék el felsőfokú szintre, mindenképp folytatni akarom:)
Koreai: alapfok, ez a 3. nyelvem az egyetemen, szeptemberben kezdtem. Még 1.5évig tanulom, ez valószínűleg középfokra lesz elegendő.
Remélem így elég részletes :D 21/L
Hát ez nem csak hogy részletes volt, de egyenesen bámulatra méltó :) !
Remélem minden terved sikerül amit szeretnél!
Ha már így "találkoztunk" megkérdezhetem hogy mi a sava-borsa egy nyelv megtanulásának?Mi az alappillére?
Most rendeltem Lomb Kató könyvét(ő 18 nyelvet beszélő tolmács volt)de még nem érkezett meg.
De akkor valószínüleg Te is egy ilyen tehetséges ember lehetsz mint ő!
Az ELTE BTK-n még sok ilyen ember van, nyugi:) Pl. az egyik barátnőm angol-német (felsőfok), francia (közép), japán főszak, héber másik főszak, svédül is tud alapfokon, latinul középfokon ért. Vagy egy másik barátom: angol felső, spanyol, francia közép, japán főszak, svéd minor (közép-közép, mint nekem), tibeti 3. nyelv (egyenlőre alap:)
Szóval nem akkora kivétel az adott környezetben.
Lehet, hogy ez hülyén fog hangzani, de az alappillérek szerintem az alapvető nyelvtani szabályok elsajátításán kívül(ez ugye megvan az első fél-1 évben), maga a nép és a kultúra iránti érdeklődés, az, hogy az ember szívesen olvasson utána dolgoknak, örömmel vegyen kezébe könyveket az adott nyelven, hallgasson zenét, nézzen filmet/sorozatot. Ez valahol az elszántsággal is összefügg, de én úgy érzem, hogy a nyelvtant leszámítva nem az iskolában/kurzuson tanul az ember, hanem magától, és személyes motiváció nélkül nem lesz senkiből "jó" nyelvbeszélő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!