Milyen nyelvet tanuljak angol-német után? (recepció/idegenforgalom)
Gondolkodom a francia, spanyol, orosz és a jelnyelv között... Véleményed szerint melyik lenne hasznosabb német területen? Az angol és német nyelvet beszélem, melyik legyen a harmadik, társalgási szintig?
A jelnyelv hasznos külföldön?
szerintem ha az angol és a német már megy, harmadiknak akármilyen európai nyelvet tanulhatsz, az már úgyis csak plusz lesz-jó a francia, olasz, spanyol, holland, dán, akár lengyel, cseh, portugál....
amúgy németo vagy ausztria? esetleg svájc? mert ausztriában, svájcban az olasz lehet tényleg még nagyon hasznos
Köszönöm a válaszokat!
Németország vagy Ausztria a cél, pályázok többfelé :)
A jelnyelvet pedig a siketek miatt gondoltam, hátha előnyt érnék el vele...
Nem tudom melyik nyelvvel kezdjem :)
"Milyen nyelvet tanuljak angol-német után? (recepció/idegenforgalom)"
Orosz vagy francia. Ha ezek megvoltak, akkor olasz vagy holland.
"Véleményed szerint melyik lenne hasznosabb német területen?"
Német területen 1. francia, 2. olasz, 3. orosz.
A jelnyelv sehol sem hasznos, mert a süketek nem a gazdag rétegekbe szoktak tartozni és nem sokat járnak nyaralni.
Szerintem a francia és az olasz lenne hasznos számodra.
Jelnyelvet ezen a területen nem tudsz hasznosítani, mivel nem egységes. Ha a magyar jelnyelvet kezded elsajátítani, az egy hosszú folyamat, és igényli az állandó SIKET közösségbe járást. Külföldön csak akkor tudnál boldogulni vele, ha már profi szinten nyomod a magyar jelnyelvet, amihez legalább 5-6 év folyamatos gyakorlás kell, és ahhoz egy nemzetközi jelnyelvi gyakorlatot is szereznél, de ez nem jelenti azt, h bármilyen országból érkező hallássérülttel tudnál kommunikálni, rengeteg nyelvi különbség van. Szóval a válasz az, h nem hasznos most elkezdened jelnyelvvel foglalkoznod, egy idegen nyelvet hamarabb elsajátítanál hasznosítható szinten.
Egyébként biztos, h fogsz hallássérültekkel foglalkozni, mert rengeteget utaznak, én tudom, mert ebben a közösségben mozgok napi szinten, nem tenném őket a társadalmi hierarchia aljára, csak azért mert érzékszervi elváltozásaik miatt, és kommunikációs akadályaik miatt nehézségekbe ütköznek.
köszönöm a választ!
Talán a siket vendéggel érkezik majd egy segítő is, akivel tudunk kommunikálni :) Tartok a jelnyelvtől, hallottam, hogy nehéz érteni, de így, hogy már tudom azt is, hogy nem egészen azonos minden országban, így már azt hiszem végleg leteszek róla. talán egyszer megpróbálom, de nem most.
A spanyol miért nem jó, nem?
Orosz, francia, olasz közül választok majd :)
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!