Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire segít a német nyelv...

Mennyire segít a német nyelv gyakorlásában?

Figyelt kérdés

Most akarok német majd német nyelvből emelt szintű érettségit tenni, mert tavaly előrehozottan megcsináltam a középszintűt.

Arra lennék kíváncsi, ha mondjuk német rádiókat, a régebbi érettségik hanganyagait hallgatom + olvasom hozzá a szöveget, több német nyelvű szöveget/internet oldalt olvasok az segít, hogy mondjuk jobban megértsem.?

Érek el vele valamit? Ha igen, akkor milyen rendszerességgel lenne érdemes?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. nov. 13. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy segít, minél többet, gyakrabban, annál jobb. Pl minden nap olvasol német cikkeket, hallgatsz esetleg rádiót, német TV csatornákat nézel, német filmeket felirattal vagy akár anélkül...
2010. nov. 13. 14:59
 2/4 A kérdező kommentje:

értem, köszii.:)

és vki nem tudna vmi olyan netes oldalt ahol rádiót tudok hallgatani mondjuk, mert kerestem oldalt, találtam is.. de nem indította el..:S

2010. nov. 15. 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Német rádiók:

[link]

[link]

Mindkét helyen le lehet tölteni is a műsorokat, vannak rovatok, ahonnan ismeretterjesztő előadásokat, beszélgetéseket lehet letölteni. Ezek érdekesek is és a beszédértést fejlesztik, valamint nyelvileg magas színvonalúak.

Ha nem megy a lejátszás, akkor tölts le régi műsorokat és játszd le az mp3-t.

Másrészt ne a windowsos formátumú lejátszást válaszd, hanem a flasht, az általában megbízhatóbb.

2010. nov. 16. 01:28
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm.:) sokat segítettél.:D
2010. nov. 16. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!