Melyik a helyes válasz az alábbi kérdésre: Do you go to scool? (lehetőségek lent)
A: No, I work.
B: No, I go home.
C: Yes, I am.
D: No, I cycle.
Szerintem az A a jó, de az angoltanár szerint a B. Amúgy ez egy ilyen béna versenyben az egyik feladat, és állítólag ez van a megoldókulcsban, de akkor ezt hogy fordítanák: -Jársz iskolába? -Nem, haza szoktam menni.
Vagy mi??? Nem értem.:/
CSAK az A a jo.
A B nem jo, mert az egy konkret szituaciora vonatkozik, az igy lenne:
Are you going to school?
No, I'm going home.
A C igy:
Are you going to school?
Yes, I am.
A D pedig igy:
Do you walk to school?
No, I cycle.
Nyugodtan szallj vitaba az angoltanaroddal, biztosan nem jo a B. Egesz egyszeruen nincs ertelme. Ha meg nem hiszi el, akkor hagyd ra, es te azert tudd, hogy az A a helyes valasz:)
(Nem lehet amugy, hogy csak elnezte, es o is az A-ra gondolt? Vagy pl regebbi kiadasu a konyve, es abban ossze vannak keverve a betuk?)
váltig állított valami olyasmit, hogy akkor lehetne az A
a helyes hogyha a válasz "No, I don't. I work lenne."
Mi igazából nem adunk annak a don't nak ekkora jelentéskülönböztető szerepet.
Igazából mi tudjuk, hogy az A a jó, csak azt nem értjük miért állítja azt és miért próbálja megmagyarázni az ellenkezőjét.
Előző:
te hülye vagy és nem tudsz angolul. és még beszólsz itt!!!
Itt vannak angol anyanyelvűek és akik egyetemen is angolt tanulnak, és még neked áll feljebb..
Bunkó paraszt, a magyarázatod szar, OVERRULED.
És még itt le hülye farkaz mindenkit..
Megáll az ész... Az ilyen agyamentnek még egy középfokúja sincs..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!