Léteznek mèg olyan nyelvtanárok, akiknek klasszikusan az
óra végén kell fizetni az adott óra díjat?
Középiskolás korodban valószínűleg még megbízhatóbbak voltak a diákok (és a szüleik). A mai fiatalok – tisztelet a kivételnek – szarnak bele mindenbe, eszükbe nem jut szólni, ha nem tudnak/akarnak a megbeszélt időpontban órára menni. A tanár meg ül és vár, mást meg nyilván nem tud közben fogadni, így ez kieső idő és pénz lenne.
tegnapelőtt 09:30
2/18 anonim válasza:
Azért, mert a legtöbb nyelvtanár már marketinget is tanul. Épp az a lényege, ha neked elad mondjuk egy 12 hetes kurzust, amit előre kell fizetned, (általában jó nagy összegekről van szó, úgy 300.000-400.000 Ft), akkor szinte biztos lehet a tanár abban, hogy: nem fogod lemondani az időpontokat, nem fogsz elkésni, megcsinálod a házit, tanulsz rendesen, stb. Mert ugye benne áll a pénzed. További határokat is szokás húzni, pl: 10 perc késés után már nem fogad, csak megadott időpontokban kérdezhetsz, ha elakadsz, nem adja vissza a pénzedet, ha megbuksz a vizsgán, mert az nem rajta múlik. Egyre több ilyen van más területeken is, mint pl. a személyi edző. Nekik ez így sokkal hatékonyabb bevételi lehetőség. Ennyi.
tegnapelőtt 09:33
3/18 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy magánórák nem nyelvtanfolyam. Én pont azért szeretnék magánórát, mert az rugalmasabb. Ha előre kifizetés 300 ezer forintot meg fixen előre meg van az óràk időpontja, akkor ennyiből már nyelvtanfolyamra is mehetnék.Én a gyógytornászomnak is minden alkalom utam fizetek. Az, hogy a diàk nem megy órára éppúgy megtörténhet a fodrásznál is, hogy nem megy a kuncsaft. Ilyen esetben nem kell többet fogadni, ennyi
akkor menjél inkább gyógytornászhoz, ha abból találtál olyat ami hajlandó fogadni a hanyag lusta óvodást aki vagy...
ha még nem tartasz ott az életben, hogy be tudsz tartani egy előre megbeszélt időpontot vagy időben le tudod mondani, akkor járjál csak tovább gyogyóra, hátha egyszer eljutsz idáig is, és akkor majd vissza lehet térni a nyelvtanulásra meg egyéb elfoglaltságokra.
tegnapelőtt 10:25
5/18 anonim válasza:
Igazából ezek másképp működnek, mint a nyelvtanfolyamok. A legtöbb embernek jót tesz, ha a tanár meghúzza a határokat. Teljesen személyre szabott az oktatás, egyéni tanmenet, heti 2X találkoznak, előre meg van határozva, mikorra kell elkészülni a heti feladatokkal, mikor van online konzultáció a képzés mellett. Az óraadó szolgáltató szempontjából borzasztó a lemondás, késés, nem komolyan vevés, mert ilyenkor neki nem tervezhető a jövedelme. Ez pedig egy idő után kiégéshez vezet. Sokkal hatékonyabb egy jókedvű, kiegyensúlyozott, bőségben élő tanárhoz járni, mint egy olyanhoz, aki könyörög az ügyfelekért, és ha valaki lemondja, már nem tudja kifizetni a dolgait, és rosszkedvű, aggódó. Én meg tudom érteni ezt a módszert, rendszert is. A fodrász egészen más. Ő egy alkalom után egy kész munkát ad ki a kezei alól, a nyelvtanár nem. Ezért nem jó összehasonlítási alap.
tegnapelőtt 10:49
Na pont ezért is lesz jó a ChatGPT.
Nem sokáig fognak már okoskodni a tanárok. Én is vele tanulok. Tedd te is ezt.
tegnapelőtt 10:53
7/18 A kérdező kommentje:
5) A lemondás, késés ehhez hozzátartozik. Ha fix jövedelemre vágynak, akkor menjenek el alkalmazottként tanítani vagy keressenek más alkalmazotti munka. "Sokkal hatékonyabb egy jókedvű, kiegyensúlyozott, bőségben élő tanárhoz járni" Pedagógus családból származom, ìgy én ezt pontosan tudom.
Vannak, de baromi kínos, amikor bedobja a diák, hogy most nincs nála pénz, vagy hogy ő most csak 60 percet tud maradni 90 helyett, ezért kevesebbet fizet.
Nem véletlen, hogy már nem csinálom ezt.
tegnapelőtt 12:03
#7: ebből az arrogáns megjegyzésedből csak az jön le, hogy nem értesz az üzlethez, közben meg nagyon jól tudod, hogy azért teheti meg a tanár, mert van, aki veled ellentétben meg tudja fizetni előre.
tegnapelőtt 12:07
10/18 A kérdező kommentje:
9) Mérlegkèpes könyvelő vagyok, elhiheted kitudnàm fizetni, de én se előre kérem az ügyfelektől a pénzt.
"hogy most nincs nála pénz" ez effekteket ritka, mindenki korrepatál azinte a családomban. Ha egyszer elfelejt pénzt hozni, legközelebb akkor az elején kell oldani a pénzt. Az, hogy valaki távozik és egyáltalán nem fizet ki egy órát, az kb szökőévben egyszer fordul elő. Ami az óra lerövidìtését illeti, nyilvàn alapesetben a megbeszéltek szerint kell maradni, de mindenki életében lehetnek váratlan helyzetek, hogy egyszer előbb el kell mennie, ha ez rendszeressé válik meg kell mondani a diáknak, hogy a jövőben ki kell fizetnie a teljes alkalmat. Ami a késés illeti evidens, hogy a megbeszélt időpontig tart az óra, és ki kell fizetni. De mégegyszer azért magánóra, mert rugalmasabb mint egy tanfolyam, bármelyik fél akármikor visszalèphet vagy vàltoztathat a feltételeken pl óradíj vagy időpont. Ha ez valamelyik félnek nem felel meg visszaléoget
Kapcsolódó kérdések: