Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet készülni a...

Uhuka65 kérdése:

Hogyan lehet készülni a középfokú nyelvvizsga (B2) nyelvvizsga szóbelijére? (szituációs feladatok)

Figyelt kérdés
Orosz nyelvből kívánok B2-es szinten nyelvvizsgázni. Van egy könyv, amiben képek, szituációk vannak, meg kidolgozott tételek. Most a szituációkat tanulom. Először megnézem hozzá a szószedetet, megértem a mondatokat, és megpróbálom fejből felmondani őket idegen nyelven. Majd készítek egy magyar nyelvű "kivonatot", amolyan fordítást. Ezt megtanulom, majd ez alapján igyekszem újra felmondani a szituációt. Ez így rendben van, vagy ti máshogy csinálnátok? Önállóan tanulom a nyelvet.

ápr. 1. 17:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jó ötlet bemagolni szituációkat, mert amint valami nem úgy van, ahogy te gondolod, rögtön le fogsz blokkolni. A vizsgáztatók arra kiváncsiak, hogy hogyan tudsz idegen nyelven reagálni.

Én azt csináltam minden nyelvvizsgámra, hogy sok sok cikket elolvastam, így volt fogalmam a témákról és tudtam mi a véleményem. A nyelvet pedig tudtam annyira, amennyire kellett.

ápr. 1. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!