Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha egyszerűen nem hallom ki...

Ha egyszerűen nem hallom ki ebből az angol mondatból a szavakat, akkor lehetséges, hogy buta vagyok vagy akár autista?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=AVOO7xMFIyE

Első mondat: "Who takes credit for this, Mr President?"

Milliószor végighallgattam, lassítva is, de egyszerűen nem vagyok képes meghallani és "megfogni" a szavakat a beszédben. Még a 78 éves - igaz anyanyelvű, de már szellemileg gyengébb - Biden is értette a kérdést.

Arra is gondoltam, hogy autista vagyok, mert amúgy keveset beszélek magyarul is, gyakran átmegy a fülemen amit hozzám beszélnek vagy képtelen vagyok megérteni/visszamondani.

Vagy lehet annyira buta/alacsony IQ-jú vagyok, hogy képtelen vagyok felfogni a hallottakat.

Ha hadarna a nő, akkor Biden se értette volna.

Ti őszintén, értitek?

jan. 17. 16:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én sem érteném, ha nem lenne ott a felirat. Pedig se nem butának, se nem alacsony iq-júnak nem mondanám magam.
jan. 17. 16:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az autizmus teljesen más, semmi köze ahhoz, hogy hallasz-e egy mondatot vagy sem
jan. 17. 17:00
 3/11 A kérdező kommentje:
#2: Kifejtenéd kérlek, hogy egyébként angol nyelvtanulás szempontjából hogyan mutatkozna meg a jelenléte az autizmusnak?
jan. 17. 18:02
 4/11 anonim ***** válasza:

Aspergeres vagyok, a normálisnál gyengébb nyelvi képességekkel. Attól még megtanultam angolul és németül. Hogy mennyire van a két dolognak köze egymáshoz, azt nem tudom.

Az autizmus fő tünetei: kommunikációs nehézségek; szocializációs problémák és repetitivtás, vagyis az ismétlődő cselekvések szeretete.

jan. 17. 20:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hallom ki, pedig jó az angolom és nem vagyok autista sem. Te sem. Elharapja, nehéz kivenni. Egy anyanyelvi embernek egész más szint ezt felfogni.
jan. 17. 21:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Azért lehet , mert nem élsz angol környezetben .

Angliában élek, angolokkal vagyok körülvéve. Simán meghallottam és értettem. :)

jan. 18. 05:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Adott szituációban elég a credit szó, meg hogy utóbb fejben összeáll, hogy a többi elröffentett szómaradék melyik közhelyes kérdést idézi, de ez tényleg az évek óta köztük nyomod szint minimum. Én se értettem volna, pedig én csak egy sima hülye vagyok :)
jan. 18. 07:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem az autizmussal miért kötöd össze. Szerintem erre nincs hatása, vagy nem így. Több autisták is ismerek nagyon jó nyelvérzékkel
jan. 18. 13:54
 9/11 anonim válasza:
100%
Nem,ettől nem számítasz autistának. Nekem is van olyan ismerősöm aki autista és már 3 nyelven beszél jól,úgyhogy nem igazán hiszem, hogy a két dolognak bármi köze is lenne egymáshoz :)
jan. 18. 17:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Mit gondolsz miért feliratozták az újágíró kérdését Biden szövegét meg nem?

Mert másnak is gondot jelent.

Ne parázz ;)

jan. 19. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!