Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik egyetemek számítanak...

Melyik egyetemek számítanak Magyarországon 'elitnek' és miért ?

Figyelt kérdés

jan. 16. 15:34
 1/9 anonim ***** válasza:
23%

ELTE, BME, SOTE.

És hogy miért? Mert főváros, legtöbb hallgatóval, oktatóval és nemzetközi.kapcsolattal rendelkeznek.

A többi egyetem is erős persze, de a vidékieknek folyamatosan kisebbségi komplexusaik vannak a pesti egyetemekkel szemben.

jan. 16. 15:39
 2/9 anonim ***** válasza:
14%
Kérdezd meg valamelyik sznob ismerősödet.
jan. 16. 16:17
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nincsenek igazi elit egyetemek Magyarországon. Ha muszáj választani, akkor én is az első által írtakat mondanám, de ezek a valódi elittől nagyon messze vannak. Magasabb ponthatáraik vannak, ha így nézzük, jobban megválogatják a hallgatóikat, mint a vidéki vagy kisebb egyetemek. Aránylag több lehetőséggel is rendelkeznek, mint néhány másik egyetem, de az elit jelzőt én nem tartom validnak.
jan. 16. 16:18
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
+ a Corvinust mondanám még az eddigiekhez.
jan. 16. 17:08
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Mit értesz elit alatt? Szellemi elit? Mert akkor azok az egyetemek tartoznak ide, ahol adott területen a legmagasabbak a ponthatárok.
jan. 16. 17:29
 6/9 anonim válasza:
100%
A kérdés az, hogy menőzni akarsz, vagy olyan hivatást tanulni, amelyben boldog leszel. Mert ha elitkedni, sznobkodni akarsz, akkor menj a Harward-ra , vagy az Oxford-ra, mert a legmenőbb az. Itthon annál nincs menőbb. Ha egyetemre akarsz menni, ne dobj ki az abalakon 7-10 évet az életedből, hogy aztán 40-50 évesen rájöjj, hogy elszúrtad az életed, mert egy olyan szakon végeztél, amit utáltál egész életedben. Szerintem keresd meg a hivatásodat, s az alapján válassz egyetemet. Ebben tudok segíteni, keress!
jan. 17. 06:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Elit alatt azt értem, hogy melyiknek van a legjobb híre és nemcsak neve. Más szóval azok az egyetemek érdekelnek, amivel kapcsolatban jó tapasztalata van a legtöbb embernek.
jan. 17. 07:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#7 Csak az elit nem ezt jelenti. De nyilván minden egyetemről vannak jó és rossz vélemények is. A nagyobbakról könnyen találni mindenfélét, hiszen pl. az ELTE-nek kb. 30 ezer hallgatója van rengeteg különböző karon, szakon. Közülük nyilván lesz, aki imádja, meg olyan is, aki utálja. Nem lehet összehasonlítani egy elsőéves infó alapszakos hallgató és egy végzős pszichológia mesterszakos hallgató véleményét, mert teljesen mást tanulnak és máshol tartanak a tanulmányaikban. Valószínűleg soha nem is jártak még ugyanabban az egyetemi épületben. Kisebb egyetemeknél meg megint teljesen más a helyzet, de ott is eltérőek lehetnek a vélemények. Nem fogsz reprezentatív kutatást találni arról, hogy melyik egyetemet kedvelik a legtöbben, a GYK meg főleg nem a megfelelő platform ehhez. Itt mindenki azt ír, amit akar, csomóan egyértelműen kamuznak, pletykálkodnak, és van, hogy nehéz ezeket elkülöníteni a valós infóktól. Többre mész azzal, ha konkrét egyetemekre és szakokra kérdezel rá, bár ott is igaz az, hogy ugyanazt a szakot csak egy helyen tanulta a legtöbb ember, így valódi összehasonlítási alapja keveseknek van.
jan. 18. 08:55
 9/9 anonim ***** válasza:
47%
Nekem az elit az, ahová a legpénzesebbek járnak. A családi vállalkozások milliárdos adományai meg plusz pontokat érnek, az egyetemi sportcsapatban elért eredmények szintén akár vizsgamentességet érhetnek. Ezért ott beképzeltebb és gyengébb képességű, de menő emberek végeznek. Egy kispénzű, melós családból származó kitűnő tanuló pedig vért huggyozhat, akkor sem veszik oda fel, mert származási, faji, családfa szerinti stb válogatás van. Ez csak a személyes meglátásom, és meg lehet érte dobálni.
jan. 28. 12:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!