Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 720 óra angol nyelvtanfolyam...

720 óra angol nyelvtanfolyam alatt kezdő szintről meg lehet csinálni a középfokú nyelvvizsgát angolból? Többi lent!

Figyelt kérdés

Van egy lehetőségem, hogy 7 hónap alatt, ami 720 angol órát jelent, megcsinaljam a középfokú nyelvvizsgát.

Nekem annyi előnyöm van, hogy most kb A1-es szintem lehetek.

Röviden:

Munkanélkülieknek van ez az ingyenes tanfolyam, támogatással. Mindenképp az alaptól kezdik a tanítást. Ha 2 sikertelen nyelvvizsgája lesz valakinek akkor a teljes támogatást (nyelvi képzés+támogatás) 3 milliót vissza kell fizetni.

Én jónak tartom magam, de azért bizonytalan vagyok a képzés rövidsége miatt.

jan. 10. 09:22
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
8 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a legfontosabb, hogy te mellette mennyi energiát teszel bele.
jan. 10. 09:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Oké, hogy 7 hónap a tanfolyam, de maga a nyelvvizsga legkevesebb mennyi időn belül kell, hogy meglegyen?
jan. 10. 10:43
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Meg lehet csinálni, de az nem lesz elég, hogy ott ülsz a tanfolyamon. 720 óra nem kevés, kérdés hogy milyen lesz a színvonala az oktatásnak, a csoport többi tagja mennyire lesz motivált, tudtok-e haladni rendes ütemben?

720 óra nem kevés, de otthon is sokat kell foglalkozni a nyelvvel, hogy magabiztos tudást szedj össze.

A 720 órában csak oktatás van vagy nyelvvizsga-felkészítés is? Nem árt ugyanis begyakorolni a feladat-típusokat a választott nyelvvizsgánál. Erre figyelj majd oda.

jan. 10. 11:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Második válaszolónak: 7 hónap után vizsga, ha nem sikerül van 6 hónap még felkészülni a másodikra.

Szerintem inkább oktatás. Szóval köszönöm igyekszem majd azokat gyakorolni!

Illetve még annyi, én bízom magamban, nyelvtanom szókincsem mindig jó volt. Az én nagy bajom a kiejtés (pl. A tree-t es a three-t ugyanúgy ejtem) és hogy nem merek merek megszólalni.

jan. 10. 19:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát akkor gyűjtsd össze a bátorságodat, másképp nem fog menni. Senki más nem beszélhet helyetted, csak te. És a beszéd hozzátartozik a nyelvtudáshoz.

3 milla nem kevés, úgyhogy azért meggondolnám... Mindenesetre tanulni tanulj! Ott egy csomó ingyenes anyag a youtube-on is, meg mindenhol a neten. Kezdőknek is.

jan. 10. 20:17
 6/8 anonim ***** válasza:
A kiejtéshez nézz olyan videót, ahol elmagyarázzák, hogy hogyan kell a szádat és a nywlvedet helyezni. Hiába akarod helyesen kimondani, ha teljesen máshova teszed a nyelvedet. Nézz fonetikai táblázatot, hogy adott fonémákat hogy ejtenek ki.
jan. 11. 09:46
 7/8 anonim ***** válasza:

"Illetve még annyi, én bízom magamban, nyelvtanom szókincsem mindig jó volt. Az én nagy bajom a kiejtés (pl. A tree-t es a three-t ugyanúgy ejtem) és hogy nem merek merek megszólalni."

A th hang ejtéséhez annyit: próbáld meg pöszén kimondani, hogy szamár. A szó eleji hang már nagyon hasonlít a THREE elején ejtett th-hoz. Ha ez megvan, akkor már a zöngés változata sem lesz nehéz, mint pl. a THERE szóban :)

És nyugodtan merj beszélni, sokkal többet ér az, ha valaki hibásan próbálkozik, mintha hibátlanul hallgat. Gyakorlat teszi a mestert.

jan. 11. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy A1 szintet akartál írni? Mert az a teljesen kezdő szint. A 720 óra elég sok, viszont az idő elég szűk rá. Az viszont jó, hogy még utána van további fél év a vizsgára. Így összességében teljesíthető, ha intenzíven, szinte csak a nyelvvel foglalkozol
febr. 1. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!