Angol kommunikáciomat szeretném fejleszteni?
Figyelt kérdés
A2 és B1 szint között vagyok a rövidebb mondatokat megértem irásban de ha szóban mondanak valamit azt nem vagy részben mivel a kiejtéssel van inkább gondom.
Gondolkodtam azon,hogy filmek nézésével talán tudnák ezen fejleszteni.
A filmeket hogyan nézzem angolul magyar felirattal vagy magyarul angol felirattal.
tegnapelőtt 21:38
1/5 anonim válasza:
Kommunikációt kommunikációval tudsz fejleszteni.
2/5 anonim válasza:
1 ne már, tényleg? 😮
Kérdésre válaszolva még ugyanebben a cipőben vagyok. Én magyar szinkronnal, angol felirattal nézek filmeket, a szókincs bővítésben rengeteget segít, hogy látom, hogy van leírva egy adott szó. Ha ez jól megy, utána angolul angol felirattal. A szóbeli rész nekem is mumus, próbálkoztam anyanyelvivel, de nekem túl hadarós volt. Ha van lehetőség a közelben nyelviskolába járni, én kihasználnám.
3/5 anonim válasza:
Angolul, angol felirattal. Magyarul nem lehet idegen nyelvet tanulni. Ugyanazt a filmet többször is megnézheted, ami megragadja a figyelmedet, azt megállíthatod, kikereshetsz egy-egy szót, ki is lehet írni. Mondjuk az ismétlődőket. Utána is mondhatod hangosan.
4/5 anonim válasza:
3 A2-B1 közötti szint annyit jelent, hogy minden tizedik szót érti meg. Több lenne a fordítózás, minta megértés full angollal.
5/5 anonim válasza:
A filmeket nem Shakespeare nyelvén írják. A hétköznapi alapszókincs kb 2000 szó. Filmekkel lehet a legjobban megtanulni angolul. Az az életet imitálja. Olyan kicsiben, mintha kint élne. Nyelvi közegben se ért mindent, aztán mégis megtanul. A környezet, szituáció segíti a megértést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!