Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Több nyevvizsga az több...

Több nyevvizsga az több többletpontot ad?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy középfok 28-30 pontot ér, emelt szint az 40-et. Egy nyelvből csak egyszer lehet többletpontot számítani, tehát nyilván ha van emelt és közép is angolból azt nem lehet a kettőt együtt számítani.

Az a kérdésem, hogy ha valakinek van két nyelvből középfokúja, az 30+30 pontot ér, tehát 60-at? Ha két felsőfokúja van valakinek angol, német mondjuk az 40+40 azaz 80 többletpontot eredményez?

dec. 1. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Intézményi pontok vannak már. Egyetemi hatáskör hogy ki mennyit ad.

Felvi.hu-n megtalálsz mindent.

dec. 1. 14:52
 2/4 AzImi válasza:
Van egy ismerősöm aki éppen azért kezdte el a spanyolt az angol után, hogy több pontja legyen. Szóval valahol biztosan számítják.
dec. 1. 15:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy mostanában volt valami változás, de feltételezem ez azonos. Minden intézmény ad plusz pontot a nyelvvizsgáért (talán a művészetisek nem, az nem is érdekel) azért írtam a 28-30 pontot mert nem egységes. Az érdekelne, hogy ha van angolból nyelvvizsgám lehet-e még mellé úgy plusz pontokat szeretni, hogy elkezdek egy másik nyelvet és ahoz is adnak ugyan úgy pluszt. Ezt az elsőnek írtam, a másodiknak köszi, valójában ez érdekelt.
dec. 1. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Most nem tudom hogy van, de 2020-ban úgy volt, hogy max 40 pontot kaphattál nyelvvizsgára (nekem 2 B2-re kaptam 28+28 pontot de mivel az több mint negyven, negyven pontot). Viszont emellett számíthat az érettségi többletpont meg OKTV helyezés is ugyanabból a nyelvből.
dec. 2. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!