Emelt nyelvi érettségi után is kapok többletpontokat, mint nyelvtudás?
Úgy tudom az emelt nyelvi érettségi egy középszintű nyelvvizsgának felel meg, amire 28 pont jár. Ha ugye nincs benne a felvételi követelménybe az idegen nyelv, akkor az 50 pontot ugye nem kapom meg az emelt érettségire, de 28 pontot kaphatnék a nyelvtudásra. Kipróbáltam a felvi pontszámító kalkulátorát és ott nem számolta bele. A 60 % megvan, tehát nem azért.
Ez ilyenkor tényleg nem számolható bele, vagy csak rosszul számolta?
A felvi pontkalkulátora gyakran félreszámol, bizonyos eseteket nem tud figyelembe venni, ezért írják is, hogy az ott kapott pontszám eltérhet a hivatalos pontszámodtól.
Ha az 50 pontot nem kapod meg az emelt miatt (mert az adott szakon nem követelmény) és elérted a 60%-ot (és még nincs kimaxolva a 100 plusz pontod), akkor meg fogod kapni érte a 28 pontot.
Huh köszi, most akkor így vissza jött az életkedvem.
A felvi honlapján egyébként erről írnak valamit? Próbáltam keresni, de ilyen érettségis nyelvizsgáról semmit nem találtam, de lehet csak én vagyok bamba.
Mindenesetre köszi, ez most jól esett a lelki állapotomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!