Abbahagyjam az olasz tanulást?
Az angol mellett a német sem igazán hasznos.
Szabadidős elfoglaltságnak meg az olasz is ugyanolyan hasznos lehet, mint a német: olaszul is, németül is lehet valami hobbival kapcsolatos dolgokat olvasni, nézni, meg filmeket, stb.
Ha tényleg a hasznosság a fő szempont, akkor azt mondom, fejleszd tovább az angolt, főleg, ha ez az "Angol nyelvvizsga után" azt jelenti, hogy még csak B2-n vagy.
3. “Az angol mellett a német sem igazán hasznos.”
Próbáld meg ezt annak a félmillió embernek elmagyarázni, aki Németországban vagy Ausztriában dolgozik illetve német cégnél dolgozik Magyarországon és feljebb (vagy ki) szeretne jutni.
"Próbáld meg ezt annak a félmillió embernek elmagyarázni, aki..."
Én a többi 8 milliárdra gondoltam. :)
A német nyelv nem hasznos?! Na ilyet is csak olyantól hallottam eddig, aki nem beszél németül. Bár a munkám során nem használom a németet jelenleg, mégis számtalan olyan élethelyzetben találtam már magamat, amikor jól jött a felsőfokú német nyelvtudás.
Egy tévhit, hogy MiNdEnKi BeSzÉl AnGolUl. Magyarországon is a lakosságnak mindössze 22%-a képes társalgási szinten makogni angolul. Németül még kevesebben.
Bár szerintem az olasz is tud hasznos lenni és ha szereti a kérdező, ne adja fel, a német nyelv egészen biztosan jól jön az angol mellé. Az angolt pedig érdemes még fejleszteni, a B2 még nem egy nagy szám.
"A német nyelv nem hasznos?! Na ilyet is csak olyantól hallottam eddig, aki nem beszél németül."
Nem, nem csak olyantól, tőlem is. :)
"Bár a munkám során nem használom a németet jelenleg"
Na ugye... :)
"számtalan olyan élethelyzetben találtam már magamat, amikor jól jött a felsőfokú német nyelvtudás"
Az angol nyelvtudás mellé vagy az angol helyett?
"a német nyelv egészen biztosan jól jön az angol mellé"
Nagyobb rá az esély, hogy ha angolul tud, akkor nem lesz szüksége a németre.
Minek tanulsz olaszul, ha nem fogod tudni hasznát venni az életben, de azt sem értem, amelyik itt sír, hogy nem vette hasznát... ennyire következetlen ostobák nem lehetnek az emberek. Érdekes én olaszul tanultam és hasznát is veszem.
Ebben az országban nyilván a németnek van több értelme, mert a többség az osztrákokhoz jár dolgozni, azonkívül a németek összeszerelő üzeme vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!