Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Abbahagyjam az olasz tanulást?

Abbahagyjam az olasz tanulást?

Figyelt kérdés
Angol nyelvvizsga után elkezdtem kb. egy fél éve olaszul tanulni, hogy legyen 2. idegen nyelvből is nyelvvizsgám, tetszik a nyelv, illetve könnyű is. Viszont úgy érzem, hogy effektív haszna nem biztos, hogy sok lesz a jövőben. Érdemes lenne inkább az angolba vagy a németbe tenni ennyi időt és energiát vagy mostmár előbb csináljam meg a B2-t olaszból?

2023. máj. 2. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem mondhatjuk meg. Ha érdekel, tanuld, ha nem érdekel, nem látod értelmét, nem muszáj. Attól, hogy olaszul tanulsz, még tanulhatsz mellette angolul és/vagy németül is.
2023. máj. 2. 20:50
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Nekem olasz érettségim van, de az elmúlt 30 évben mindössze 2-3x tudtam volna használni, de akkor sem volt létfontosságú. Engedd el szerintem és ess neki a németnek. Sokkal-sokkal hasznosabb.
2023. máj. 2. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
38%

Az angol mellett a német sem igazán hasznos.

Szabadidős elfoglaltságnak meg az olasz is ugyanolyan hasznos lehet, mint a német: olaszul is, németül is lehet valami hobbival kapcsolatos dolgokat olvasni, nézni, meg filmeket, stb.

Ha tényleg a hasznosság a fő szempont, akkor azt mondom, fejleszd tovább az angolt, főleg, ha ez az "Angol nyelvvizsga után" azt jelenti, hogy még csak B2-n vagy.

2023. máj. 2. 21:12
 4/10 NTBS ***** válasza:
80%
Ne.
2023. máj. 2. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

3. “Az angol mellett a német sem igazán hasznos.”

Próbáld meg ezt annak a félmillió embernek elmagyarázni, aki Németországban vagy Ausztriában dolgozik illetve német cégnél dolgozik Magyarországon és feljebb (vagy ki) szeretne jutni.

2023. máj. 2. 23:00
 6/10 Thunderfairy ***** válasza:
88%
Itt magyarországon a német következik hasznosság szerint az angol után. Viszont olasz cégek is vannak nálunk is. Pont egy olyan munkahelyem van ahól az olasz a legnagyobb fönök. Hasznos lehet az olasz is.
2023. máj. 3. 13:36
 7/10 anonim ***** válasza:
28%

"Próbáld meg ezt annak a félmillió embernek elmagyarázni, aki..."

Én a többi 8 milliárdra gondoltam. :)

2023. máj. 3. 15:04
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

A német nyelv nem hasznos?! Na ilyet is csak olyantól hallottam eddig, aki nem beszél németül. Bár a munkám során nem használom a németet jelenleg, mégis számtalan olyan élethelyzetben találtam már magamat, amikor jól jött a felsőfokú német nyelvtudás.

Egy tévhit, hogy MiNdEnKi BeSzÉl AnGolUl. Magyarországon is a lakosságnak mindössze 22%-a képes társalgási szinten makogni angolul. Németül még kevesebben.

Bár szerintem az olasz is tud hasznos lenni és ha szereti a kérdező, ne adja fel, a német nyelv egészen biztosan jól jön az angol mellé. Az angolt pedig érdemes még fejleszteni, a B2 még nem egy nagy szám.

2023. máj. 3. 21:10
 9/10 anonim ***** válasza:
35%

"A német nyelv nem hasznos?! Na ilyet is csak olyantól hallottam eddig, aki nem beszél németül."

Nem, nem csak olyantól, tőlem is. :)

"Bár a munkám során nem használom a németet jelenleg"

Na ugye... :)

"számtalan olyan élethelyzetben találtam már magamat, amikor jól jött a felsőfokú német nyelvtudás"

Az angol nyelvtudás mellé vagy az angol helyett?

"a német nyelv egészen biztosan jól jön az angol mellé"

Nagyobb rá az esély, hogy ha angolul tud, akkor nem lesz szüksége a németre.

2023. máj. 3. 21:25
 10/10 anonim ***** válasza:
56%

Minek tanulsz olaszul, ha nem fogod tudni hasznát venni az életben, de azt sem értem, amelyik itt sír, hogy nem vette hasznát... ennyire következetlen ostobák nem lehetnek az emberek. Érdekes én olaszul tanultam és hasznát is veszem.

Ebben az országban nyilván a németnek van több értelme, mert a többség az osztrákokhoz jár dolgozni, azonkívül a németek összeszerelő üzeme vagyunk.

2023. máj. 4. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!