Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy álltok neki új nyelvnek ?

Hogy álltok neki új nyelvnek ?

Figyelt kérdés
Milyen módszert szoktatok követni ? Van aki a filmeket/Sorikat nézi angolul felirattal. Van aki nyelvtanárral tanul vagy nyelvkönyveket vesz. Nálatok mi vált be ? Angolról lenne szó
ma 10:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Én eddig csak tanórai keretek közt kezdtem bele nyelvtanulásba. Az elsőt még 7 évesen (akkor még ragadt rendesen plusz volt több anyanyelvi tanár és osztálytárs), aztán jött az angol (abban nekem a szöveges tanulás vált be aztán filmek, mostanában meg mindent angolul csinálok a munkámban is, meg ha kutatgatok pl szakdoga, diplomamunka TDK, cikk miatt), német (ez már 3. nyelvnek nem volt nehéz annyira, mert hasonlított a többire, holland (kb mint a német, olyan).

Ahogy egyre több nyelvet tudsz, egyre könnyebb a következő.

Ha az angol az első idegen nyelv számodra és nem jársz már iskolába, javaslom, hogy iratkozz be egy kezdő nyelvtanfolyamra. Onnan már utána lehet filmekkel stb haladni.

Egyébként ismerek olyat, aki Duolingo-val kezdte (igaz, nem az angolt, és nem az első nyelve volt, hanem kb az 5.) aztán nézett filmeket, már könyvet is olvas és beszélget ilyen nyelven.

De nekem eddig az összes nyelvtanulás közül legjobban a szöveges vált be. (Olvasol egy szöveget, kiszótárazod, átírod, bemagolod, mész a következőre)

ma 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!