Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol Used to szerkezet...

Az angol Used to szerkezet használata?

Figyelt kérdés

valaki letudnád nekem írni röviden, tömören és érthetően hogy hogy lehet használni meg mikor a used to szerkezetet?

az angol tanárunk eléggé 'jól' magyarázz és ezért inkább itt kérnék segítséget. köszönöm előre is

2010. nov. 5. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Hasznos tud lenni a a Google használatának ismerete is...

2010. nov. 5. 21:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A 'used to' a múltban megtörtént egyszeri vagy többszöri cselekvést jelenti. NEM BEFEJEZETT MÚLT, nem összetévesztendő! A 'used to'-t nem érdekli, hogy mikor, hányszor, meg mit, csak az érdekli, hogy ma már nem csinálod. Ez az, ez a legjobb, régen csináltad, de ma már nem. Pl.: in my childhood I used to drink a lot of juice, but I drink tea instead recently. Tehát, gyermekkoromban sok gyümölcslevet ittam, de mostanában teát iszom helyette. Remélem érthető voltam valamennyire
2010. nov. 5. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:
oké köszönöm
2010. nov. 5. 22:14
 4/4 anonim ***** válasza:
A used to soha nem jelent egyszeri cselekvést, kizárólag múltbeli rendszereset, ami ma már nem áll fenn. (Régen szoktam ...)
2010. nov. 6. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!