Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A videójátékokban hogyan kell...

A videójátékokban hogyan kell érteni a "stage" szót?

Figyelt kérdés

Ezt a szót én a videójátékokból ismerem. Sosem néztem meg a fordítását, magától értetődőnek vettem, hogy "pályát" jelent. Tehát, amikor végigvittem az első pályát, az stage 1. A második pálya stage 2, stb.

Most azonban a szószedetemben megtaláltam ezt a szót, a színház témakörben, és színpadnak fordítják.

Akkor, amikor a videójátékban kiírja azt a Game, hogy stage 1,2 az mit jelenthet?

ma 13:16
 1/5 anonim ***** válasza:

A stage szónak számos jelentése van.

Videójátékban inkább szintnek mondanám. Színházban nyilván színpadnak. De rákos megbetegedés esetén stádiumnak: stage 3 cancer – 3-as stádiumú rák. De lehet akár fokozat vagy lépés is.

ma 13:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Az angolban sok jelentése van egy szónak és jellemzően azt kell választani, ami a szövegkörnyezetbe illik.

Bár a pálya nem rossz önmagában, mert érthető, de ha a stage szó jelentéseiből válogatnék, itt inkább szakaszt/részt választanám.

ma 13:31
 3/5 A kérdező kommentje:

Döbbenetes. Mert ha a stage szót szakasznak értelmezem, akkor tulajdonképpen csak 1 pálya van, ami fel van osztva több szakaszra.

Vagyis nem vittem én végig 3-4 pályát...

😅

ma 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
A "szakaszt" nem kell odatenni kiírva , de a pályát és a szintet kell úgy értelmezni, mint egy szakasz, azaz nem úgy mint focipálya se nem úgy mint emeleti szint ebben a szövegkörnyezetben , hanem egymástól elkülönülő rész (szakasz), ami kapcsolódik a másikhoz egymásutániságban.
ma 14:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Az angolról nem lehet 1:1-ben fordítani, mi nem úgy fejezzük ki a dolgokat, mint ők. Ez fordítva is így van, van amit, ha angolra fordítanál jól hangozna elsőre, de az angol nem értené, mert nem ezt/nem így mondja adott esetben.
ma 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!