Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A B2 szóbeli vizsga tényleg...

A B2 szóbeli vizsga tényleg ennyire könnyű?

Figyelt kérdés

Itolc nevű vizsgaközpontnál néztem meg a mintafeladatokat, ott ugye vannak mintafeleletek is. A vizsgázó lány kb enyhe B1-es szókinccsel, dadogva, rengetek hibával válaszolt mindenre, de így is 60% felett lett a vizsgarész neki. Persze nem bántva senkit, mert nyílván mindenki izgul ilyen helyzetben.

Tényleg csak ennyit várnak el B2 szinten szóban?

tegnap 14:39
A kérdező szavazást indított:
Igen, elég könnyű a szóbeli
Nem, azért eléggé nehéz a szóbeli
9 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:

"kb enyhe B1-es szókinccsel, dadogva, rengetek hibával válaszolt mindenre, de így is 60% felett lett a vizsgarész neki."

Valószínűleg más szempontok is vannak...

tegnap 19:45
 2/2 anonim ***** válasza:

A nyelvvizsgaszintek a mostani szülők korosztályához képest rengeteget estek. Amikor én voltam diák, akkor volt egyféle nyelvvizsga, és a középfokú is brutál nehéz volt. Pl. az írásbelin a fordítás úgy nézett ki, hogy valami újságcikket kellett lefordítani magyarra, ami olyan 8-10 soros mondatokból állt, azt sem tudtam mi az alany, mi az állítmány, tele volt magyarra fordíthatatlan angolos összevonással. A nyelvtani teszt is nagyon nehéz volt, már középfokon is a kivételek kivételét kérdezték mindenből.

Aztán bejöttek a nemzetközi nyelvvizsgák, nem is tudom már követni, de van vagy 10-15 féle nyelvvizsga, és a diák melyikre akar menni? Hát, amelyik a legkönnyebb. Szóval lehet válogatni, hogy hogyan licitálnak egymás alá.

Csak a diplomához kell, egyébként a munkaadó interjún úgyis beszélteti a jelölteket angolul, aztán kiderül, hogy a 60 %-os nyelvvizsgájával meg sem tud szólalni.

tegnap 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!