Mit jelent az angolban az -inges végződés?
Az -ing-et mindig igék után rakjuk hogy folyamatosba tegyük azt,ami azt jelenti hogy a cselekvést éppen abban a pillanatban csináljuk:)..pl.:reading-olvas
arra figyelj hogy mindig egybeírjuk az igével:D
remélem tudtam segíteni:D
Folyamatos jelen, vagyis akkor használjuk, ha éppen csinálunk valamit. pl: Sarah is(->létige) runnING. (=>fut)
Illetve még a folyamatos múltidőben is használjuk. Tehát pl ha éppen fűztem, amikor csörgött a telefon, akkor így: I was(->létige) cooking(=>főz) when the phone rang.(=>csörgött)
Tehát ebben az esetben a was + -ing-et a hosszabb ideig tartó cselekvésnél írjuk, mint itt a főzni igét, a csörgés pedig csak egy pillanat, ott sima mőltat használunk.
Sztem ennyi elég, remélem azért érthető volt! :D
nem feltétlenül a folyamatos jelenre használjuk csak.olyan szavak végén is láthatjuk mint például interestING,exhaustING etc. itt az ing-nek nincs különösebb jelentése..cselekvésre,tárgyra használjuk interesting:érdekes
exhausting:fárasztó,kimerítő
Illetve ha egy ige végére -ing végződést teszünk, akkor főnevet is képezhetünk belőle.
Pl. read - olvas
reading - olvasás
meet - találkozik
meeting - találkozó, találkozás
stb.
Kedves Utolsó!
Most mégis hogyan jött ide a rendhagyó igék második alakja?? Attól folyamatos jelenben és folyamatos múltban ezekhez is -ing végződést teszünk...
És közben eszembe jutott még egy:
Amit a múltkor is írtam, hogy a ige -ing végződéssel lehet egy főnév, de lehet folyamatos melléknévi igenév is, hogyha főnév előtt áll. Pl. It's a flying bird. - Ez egy repülő madár (mert most éppen, jelen pillanatban repül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!