Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha tanulok egy bármilyen...

Ha tanulok egy bármilyen idegen nyelvet, akkor azdott idegen nyelven, amit éppen tanulok azt is megtanítják az adott nyelviskolában, hogy a saját mondanivalómat hogyan tudom megfogalmazni, és elmondani az adott idegen nyelven a saját szavaimmal?

Figyelt kérdés
Vagy csak magolás az egész nyelvetanulás (előre megfogalmazott mondatok/mondanivalók bemagolása)?

okt. 28. 18:28
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

A saját mondanivalódat neked kell megfogalmaznod, ott csak megtanítják, hogy hogyan.

Mellesleg a Google ebben is a barátod.

okt. 28. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

16 évesen még sose tanultál nyelvet, hogy ilyet bírsz kérdezni?

Ha egy diáknak nincs semmi mondanivalója valamiről, akkor még mindig jobban jár kész mondatokkal, nem?

De alapjában véve szavakat meg kifejezéseket tanítanak, aztán azt kezdesz velük, amit akarsz.

okt. 28. 18:38
 3/7 A kérdező kommentje:
27 vagyok nem 16.
okt. 28. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

"Ha tanulok egy idegen nyelvet, akkor azt is megtanítják, hogy a saját mondanivalómat hogyan tudom megfogalmazni a saját szavaimmal?"

Így közérthetõbb. Nagyon szivesen.

A válaszom pedig: a magyar fogalmazásodból kiindulva csak a legjobbakat tudom remélni, de igen, megtesznek mindent, ami tõlük telik.

okt. 28. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

A magolás nem tanulás.

Egyébként hacsak nem valamilyen szuper intenzív nyelvtanfolyamról van szó, a nyelvtanulás oroszlánrésze rád hárul.

okt. 28. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"hacsak nem valamilyen szuper intenzív nyelvtanfolyamról van szó, a nyelvtanulás oroszlánrésze rád hárul"

Ha arról van szó, akkor is.

okt. 28. 18:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvtanulás pont arról szól, hogy a saját mondanivalódat a saját szavaiddal idegen nyelven el tudd mondani. Az előre megfogalmazott mondatok bemagolásának akkor van értelme, ha azt is tudod, hogyan tudod azokat a mondatokat aztán a saját mondanivalód szerint módosítani. Ehhez a nyelv szerkezeti szabályait, a nyelvtant is meg kell tanulnod, ami a nyelvtanulás része.
okt. 28. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!