Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megéri egy B1 részvizsga...

Megéri egy B1 részvizsga meglétét beleírni az önéletrajzba?

Figyelt kérdés

Van egy angol B1 részvizsgám, csak az írásbeli részével. Önéletrajzban ezt megéri megemlíteni, ha mellette odaírom, hogy a beszédkészségem is jó angolból? (Erős b1 szinten vagyok írásban és szóban is).

Ahova alapfokú nyelvtudást kérnek, azt gondoltam ez is hasznos lehet.

okt. 18. 18:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
17%
Sajnos sokunknak az az első gondolata ilyen helyzetekben, hogy jelentkeztél a komplex nyelvvizsgára és nem sikerült a szóbeli. A HR-esek, ha sok a jelentkező, akkor a legkisebb hülyeségek miatt szórják az embereket. Természetesen, ha te vagy az egyetlen, akinek legalább egy B1-es írásbelije van, akkor lehet előny is, de szerintem biztonságosabb szimplán azt írni az önéletrajzba, hogy B1-es nyelvtudás.
okt. 19. 13:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Soha ne titkold el, ha van valamilyen tudásod"

Kivéve, ha olyan állásra palyazol, amelyikre tulkepzett vagy, mert azt nem szoktak szeretni a kevésbé képzett főnökök.

okt. 19. 17:41
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#12 igen, ezért írtam neki, hogy legyen többféle önéletrajza. Nekem is volt olyan verzióm, amibe a mesterdiplomát már nem írtam be, vagy bizonyos nyelvtudást nem írtam be, mert tudtam, hogy az adott munkáltató nem kíváncsi rá, és még hátrány is lehet.

(Egy B1-es angoltudás am szerintem az égvilágon sehol nem hátrány, még egy vécésnéninek is kellhet.)

okt. 19. 18:14
 14/16 A kérdező kommentje:

"Sajnos sokunknak az az első gondolata ilyen helyzetekben, hogy jelentkeztél a komplex nyelvvizsgára és nem sikerült a szóbeli."

Hát ez elég fura. Számtalan oka lehet, ha egy embernek csak részvizsgája van, többek között az, hogy igen drága mulatság ezeket letenni.

Egyébként ahogy tesztelgettem magam, már lehet a B2 is sikerülne, de ha mégsem, akkor meg megy ki az ablakom egy csomó pénz.

Persze értem a gondolatmenetet emögött, de lassan amiket írnak itt sokan úgy érzem, még szinte hátrány is simán az írásbeli megléte, miközben annak is bőven többnek kéne lenni, mint a semminek.

Pont azért gondoltam, hogy előny, mert kevés embernek van B1 vizsgája. Mindenki magasabb szintre hajt, mert az a hasznos az egyetemekre, stb.

okt. 19. 21:11
 15/16 anonim ***** válasza:
37%
Miért lenne hátrány, hogy megvan az írásbelid? Mit vekengsz itt kérdező, most komolyan? Kezdesz kicsit röhejes lenni, hogy egy ilyen apróságon ennyit filózol, amikor kb lényegtelen.
okt. 19. 21:19
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem lehet reagálni a kommentekre amiket kapok? Majd legközelebb tőled kérek erre engedélyt.

Nem szokásom kiírni egy kérdést, aztán szarni bele az egészbe.

okt. 19. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!