Melyik nyelvvizsgák számítanak színvonalasnak és a kevésbé színvonalasnak? Főképpen álláskeresés szempontjából
Szeretném megcsinálni a felsőfokú angol nyelvvizsgát.
Olvastam több helyen is, hogy nem számít álláskeresés szempontjából, hogy milyen, csak jól mutat az önéletrajzban, többször hívnak be, a tényleges tudást viszont az állásinterjúkon derítik ki.
Valahol meg azt olvastam, hogy pl. az itolc nyelvvizsgát kevesebbnek tekintik, mert csak számítógépes.
Számít egyáltalán? Ha igen, melyikek azok a nyelvvizsgák, amik kevesebbnek számítanak, mert nem színvonalasak, túl könnyűek, nem eléggé ismertek?
Tudom, hogy a multikhoz és külföldre Cambridget meg teofl-t kérnek, de nem akarok külföldön továbbtanulni, ezek drágák és körülményesek.
Amiket nézegettem a Telc, ECL, TársalKODÓ, itolc, Origó, dexam.
"Valahol azt olvastam ezek a külföldik egy idő után lejárnak."
igen, rengeteg hülyeséget lehet olvasni. Lejárni egyedül a TOEFL jár le, náluk olvasható, hogy x idő után nem igazolják, hogy neked van nyelvvizsgád. Az IELTS-nél felhívják a figyelmet, hogy a nyelvtudási képességek az idő múlásával kophatnak. A Cambridge nyelvvizsgáknál ilyen ostobaságok nincsenek. Ezektől függetlenül persze aki feltételeket szab, az bármilyen feltételeket szabhat. Még akkor is, ha teljesen valószínűtlen, hogy aki egy bizonyos évben C2 szinten sikeresen vizsgázott, az mondjuk 4 évvel később csak a B1 szinten tud mutatni valamit. Átlag jófejű ember hamar vissza tudja magát tupírozni, ha rövid időre esetleg zavarba is jön.
A nemzetközi nyelvvizsgákhoz rengeteg gyakorló vizsgateszt létezik, egy percet sem kell agonizálni itt, meg kell nyitni egy pár olyant, és látszik, mekkora a követelmény.
"Lejárni egyedül a TOEFL jár le ... persze aki feltételeket szab, az bármilyen feltételeket szabhat."
Vagyis nem csak a TOEFL jár le...
Egyébként hogyhogy ők "nem igazolják"? Hiszen a kezedbe kapsz tőlük is valami papírt, amivel te magad igazolhatod (hogy akkor, amikor vizsgáztál, milyen szinten voltál), nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!