Német mellett olaszul tanulni?
Sziasztok!
Angol után elkezdtem németül tanulni, jelenleg A2-B1 között vagyok a célom a B2-es nyelvvizsga jövőre!
Emellett nagyon tetszik az olasz nyelv szeretném mielőbb legalább egy B2-es szinten beszélni azt is.
Megéri heti 1 órával (tanár/valami kezdő nem intenzív kurzus) elkezdeni vagy az a német tanulásban lassítana nagyon be?
Beszélek olaszul és spanyolul, mindegyikben más a könnyebb és a nehezebb. Ha az olasz tetszik, akkor csak azért ne tanuld a spanyolt, mert azt gondolod, hogy könnyebb.
Ha be tudod jól osztani az idődet és mind a kettővel tudsz foglalkozni, akkor nincs gond 2 nyelv egyszerre tanulásával. Pl. 3 nap a héten németet tanulsz, 2 nap olaszt. Gondolom nem tanulsz minden nap több órában németet, hogy abból kelljen elvenni. Én azt mondom próbáld meg és utána meglátod, hogy hogy megy.
Heti egy óra egyáltalán semmire sem elég, főleg nem arra, hogy
"mielőbb legalább egy B2-es szinten beszélni".
Ehhez (főleg, mert "mielőbb",) minimum heti 3 tanóra kell (plusz házi feladatok, meg a nyelv használata úgy összevissza, a szabadidődben), de inkább 4. Minél több, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!