Alapfokú (B1) nyelvvizsga ezekből a nyelvekből mennyi idő lenne, illetve mennyire nehéz, mennyi mindent kell tudni?
Sziasztok!
Heti egy magántanár és napi 2-3óra gyakorlás mellett az alábbi nyelvek közül melyikből lehet reális egy B1-es nyelvvizsga jövő nyárig (hobbiból kezdeném, aztán meglátjuk meddig jutok a későbbiekben):
-orosz
-olasz/spanyol
-szerb/horvát
Illetve mennyi mindent kell tudni a nyelvtani részekből az adott nyelveknél, az mennyire komplex, nehéz stb.?!
Olasz.
Az nem nehéz nyelv. Úgy írod ahogy ejted, és nagyon könnyű a kiejtése is.
Én sosem tanultam, de így is sok mindent értek belőle (francia nyelvismerettel). Ha új nyelvet kezdenék, biztosan azt választanám.
De persze kérdés, hogy milyen célra kellene. Ha csak egy nyelvvizsga miatt, akkor teljesen jó választás. Ha hosszabb távban gondolkozol, esetleg munkavállalási céllal tanulnál, akkor jobban jársz a spanyollal. De az szerintem nagyon nehéz.
A többihez nem tudok hozzászólni, cirill betűk... réteg nyelv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!