Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felsőfokú angol nyelvizsga 16...

Felsőfokú angol nyelvizsga 16 évesen? Beleszámit az érettségibe?

Figyelt kérdés
Anyám szeretné hogy érettségi előtt letegyem a nyelvvizsgát legalább B2-es szintűt. 5ös vagyok angolból, és jó a nyelvérzékem úgyhogy én szeretnék egyből a C1-nek nekiugrani, mert szerintem meg tudnám csinálni.

szept. 24. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Senkit se érdekel érettségin, hogy neked milyen nyelvvizsgád van.
szept. 24. 21:36
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Azért a B2 és a C1 között elég nagy a különbség, de meg lehet csinálni gimi alatt, nekem is 17 évesen lett meg a felsőfokú. Érettségi szempontjából tökéletesen lényegtelen. Azt leszámítva persze, hogy ha a felsőfokú nyelvvizsgát megcsináltad, akkor utána az érettségi könnyű lesz.
szept. 24. 21:45
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem számít bele. Csak a felvételiben az intézményi pontokba (régen pluszpontok) lehet beszámíttatni. De ettől még ugyanúgy kell érettségizned angolból, vagy egy másik idegen nyelvből.
szept. 24. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:
65%

"5ös vagyok angolból, és jó a nyelvérzékem"

Hiába, egyik sem ad információt arról, hogy milyen szinten vagy, vagy hogy milyen szinten leszel majd a vizsga idején.

szept. 24. 22:38
 5/8 anonim ***** válasza:
47%
A teljes kép kedvéért tegyük hozzá, hogy valamikor a módszerváltás után bevezették azt, hogy a középfokú nyelvvizsga letétele esetén nem kell nyelvből érettségizni. Órára bejárni se. Ez a helyzet 2005-ig állt fenn, akkor eltörölték. Mostani szülőkben még élhet élénken ennek az emléke.
szept. 25. 09:46
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

Abban tökéletesen igaza van anyukádnak, hogy célszerű még érettségi előtt letenni egy nyelvvizsgát, mert később, egyetem mellett, már sokkal nehezebb időt szakítani rá, pedig a diploma megszerzéséhez sok egyetemen továbbra is szükséges egy B2 vizsga.

Meg persze intézményi pontokat is adhat érte az egyetem a felvételi eljárásban. De az érettségihez nincs közvetlen köze.

Szerintem először csinálj egy B2-t, és ha az sikerül legalább 90%-ra, akkor elgondolkozhatsz azon, hogy ha még egy kicsit rágyúrsz, akkor esetleg nekifutsz a C1-nek is. Az egy más kérdés, fogod-e valaha hasznát venni.

szept. 25. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Hiába lettem lepontozva, akkor sem számít bele az érettségibe. Persze ettől még célszerű a nyelvvizsgát is megcsinálni, főleg ha a felsőfok a cél. Annyit még hozzátennék, hogy ha az idegen nyelvből tett emelt szintű érettségi vizsga eléri a 60%-ot középfokú (B2) komplex nyelvvizsgával, ha eléri a 40%-ot alapfokú (B1) komplex nyelvvizsgával egyenértékű.
szept. 25. 17:25
 8/8 anonim válasza:
11%

tanácsok tőlem:

- Rendszeresség, ne mennyiség (Napi 10-20 perc tanulás) Ne heti 1 nap 3 óra legyen. Jobban rögzül így, ha mindennap csinálod.

- Ne terheld magad le, mert kiégsz. Hosszútávon napi 2-4 óra nem fenntartható.

- Szórakoztatásra a saját szintednek megfelelő videókat nézd, ami nehéz, kerüld el. Mert hiába erölteted, nem leszel jobb benne.

- Szó és mondatok magolásával teljesen esélytelen a dolog.

- 4 érzékszerv: hallás, látás, írás, beszéd. Érdemes mindegyiket csinálni.

- Leggyorsabb fejlődést szóbeli beszéddel tudod elérni.

- B2 szintről már könnyebb lesz fejlődni C1 felé. Sok fajta szórakoztató videót meg fogsz érteni, így magától rögzülnek a dolgok és észre se veszed. Ennek ellenére mégis sokat kell foglalkozni vele.

- Ne dobd ki magántanárra a pénzt.

- Kezdetben Lados Olivér vagy nagyon basic youtube videókat keresgess és azokat nézegesd párszor.

szept. 27. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!