Felsőfokú angol nyelvizsga 16 évesen? Beleszámit az érettségibe?
"5ös vagyok angolból, és jó a nyelvérzékem"
Hiába, egyik sem ad információt arról, hogy milyen szinten vagy, vagy hogy milyen szinten leszel majd a vizsga idején.
Abban tökéletesen igaza van anyukádnak, hogy célszerű még érettségi előtt letenni egy nyelvvizsgát, mert később, egyetem mellett, már sokkal nehezebb időt szakítani rá, pedig a diploma megszerzéséhez sok egyetemen továbbra is szükséges egy B2 vizsga.
Meg persze intézményi pontokat is adhat érte az egyetem a felvételi eljárásban. De az érettségihez nincs közvetlen köze.
Szerintem először csinálj egy B2-t, és ha az sikerül legalább 90%-ra, akkor elgondolkozhatsz azon, hogy ha még egy kicsit rágyúrsz, akkor esetleg nekifutsz a C1-nek is. Az egy más kérdés, fogod-e valaha hasznát venni.
tanácsok tőlem:
- Rendszeresség, ne mennyiség (Napi 10-20 perc tanulás) Ne heti 1 nap 3 óra legyen. Jobban rögzül így, ha mindennap csinálod.
- Ne terheld magad le, mert kiégsz. Hosszútávon napi 2-4 óra nem fenntartható.
- Szórakoztatásra a saját szintednek megfelelő videókat nézd, ami nehéz, kerüld el. Mert hiába erölteted, nem leszel jobb benne.
- Szó és mondatok magolásával teljesen esélytelen a dolog.
- 4 érzékszerv: hallás, látás, írás, beszéd. Érdemes mindegyiket csinálni.
- Leggyorsabb fejlődést szóbeli beszéddel tudod elérni.
- B2 szintről már könnyebb lesz fejlődni C1 felé. Sok fajta szórakoztató videót meg fogsz érteni, így magától rögzülnek a dolgok és észre se veszed. Ennek ellenére mégis sokat kell foglalkozni vele.
- Ne dobd ki magántanárra a pénzt.
- Kezdetben Lados Olivér vagy nagyon basic youtube videókat keresgess és azokat nézegesd párszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!