Most akkor melyik forma helyes? (angol nyelvtan)
“ Magyarul simán csak azt mondom, hogy ő lány. Névelő nélkül.”
She is a girl a helyes és a She is the girl helytelen.
1. A / an = egy. A használod a mássalhangzóknál és az an-t magánhangzóknál… The jelentése az a / az
2. Viszont van kivétel… hour elé AN kerül a uni szavak elé pedig A
mivel a kiejtés számít
Nagyon hülye meghatározása ennek a különbségnek a fenti. Igen, itt határozott és határozatlan névelőről van szó, de ne abból indulj ki, Te vagy bárki magyarul hogy mondanád. Angolban egy dolgot jelölő főnevek elé szinte mindig kell névelő vagy birtokos névmás (kivéve elvont jelentésű főneveknél).
Egyébként a "she's the girl" igenis lehet helyes bizonyos kontextusban, de nem ebben.
Én ezt úgy magyaráznám el (lehet van jobb magyarázat), hogy ő csak egy lány a sok közül, nem emelkedik ki semmivel a többi közül. Ő egy lány (ugyanúgy, mint az összes többi).
The-vel viszont már kiemelkedik. Pl. Ő az a lány, akiről beszéltem. Kimondottan róla van szó, nem másról, másra ez nem igaz.
"Magyarul simán csak azt mondom, hogy ő lány."
Nem kell feleslegesen hülyének mutatkoznod. Amire válaszolsz, az a megállapítás egy alternatívát közöl, hogy mikor mit. Erre te befújsz egy változatot. A kettő közül melyik a helyes, azt nézzed, érted, perselymalac?
"Azt írják, hogy a névelő amennyiben konkrét személyről van szó akkor "the", ha általánosságban van szó egy csoportról akkor "a" a névelő. Viszont, annál a mondatnál hogy ő lány a She is a girl a helyes és a She is the girl helytelen. Pedig konkrét személyről van szó"
Igen, de nem a lány a konkrét, hanem a "she". :) (Csak a "she" elé sose kell névelő.)
Tehát tényleg "She is a girl", mert nem azt akarod mondani, hogy "Ő a lány".
Nagyon jó a hetes magyarázata, és nem tudom, segít-e (nekem annak idején segített, amikor olvastam), hogy az angol, amit tud, megszámol, tehát ha nem konkrét személy/tárgy - (ő az a lány... she is the girl...) -, és megszámolható, elé teszed az "a/an"-t.
She's a girl (ő lány). My dad is a pilot (apukám pilóta). I'm an English teacher (angoltanár vagyok) etc.
Nyugi, mindenki így kezdi! Ne akarj egyszerre többet megtanulni, mint amit a könyv, amiből tanulsz tanítani akar, mert különben elveszel a részletekben, összezavarod saját magadat, és elmegy a kedved!
Ezért kell tankönyvet használni, nem csak úgy, összevissza haladni, mert akkor nem tudod, hogy merre van az előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!