1. vagyok. Nem vagyok németes, amiket írok, az minden nyelvre érvényes.
-Szerezz be egy nyelvkönyvet, ami alapján tudsz haladni.
-Ha külön szavakat/mondatokat akarsz tanulni arra jók a szótanulókártyaák. (Pl. quizlet, anki, saját kezűleg készített.)
-Keress youtubeon a szintednek megfelelő nyelvtanulós videókat és nem nyelvtanulós videókat.
-Könyvesboltban biztosan lehet kapni németből is szintezett könyveket, az is hasznos. Nem nyelvkönyvre gondolok, hanem amelyben történet van az adott nyelven az adott szintnek megfelelően.
-Chromera le lehet tölteni a language reactor-t. Ezzel youtubeon/netflixen tudsz egyszerre 2 nyelven nézni filmet/sorozatot és a szövegkönyvet is le tudod tölteni. Plusz a szavakra is rá tudsz kattintani.
-Ha nem kezdő vagy cikkeket is olvashatsz.
-Facebookon biztosan vannak németül tanulóknak szóló csoportok, onnan is sokat lehet tanulni, esetleg kérdezni.
-Keress kimondottan német nyelvtanulós oldalakat, ahol gyakorolni is tudsz. (ebben sajnos nem tudok segíteni, de biztosan találsz valamit ha beírod googleba vagy valaki tud javasolni.)
- A hinative.com oldalon tudsz kérdezni anyanyelviektől ha van a nyelvvel kapcsolatban bármi kérdésed. Be kell állítani, hogy milyen nyelven tanulsz és érdemes angolul vagy németül kérdezni mivel magyarul nem fogják megérteni.
-Ha van rá lehetőséged keress valakit, akivel tudsz beszélgetni. Ha nem találsz beszélj magadban hangosan.
- Ha találsz német filmet, sorozatot, videót utánozz. Próbáld imitálni azt, ahogy mondják. Ezzel sokat tud javulni a kiejtésed. Ha használod ezt a language reactor-t akkor be tudod állítani, hogy feliratonként megálljon. (Ha nem használod, akkor neked kell megállítani.)
-Hanganyagok hallgatása szintnek megfelelően.
-Filmnézés, sorozatnézés, hallgatás úgy, hogy nem koncentrálsz arra, hogy mit mondanak pontosan, nem akarsz megérteni mindent, hanem csak hallgatod, hogy szokjon a füled a beszédhez. Egy idő után egyre többet fogsz érteni. (Persze ehhez kell, hogy aktívan is tanuld, nem csak ettől fogsz megtanulni.)
-Ezek mellett bármilyen applikáció. Csak a Duolingót ismerem, de van aki a xeropan-ra mondja, hogy jó.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem kicsit.
Dehogy tudsz. Mégis hogy gondolja valaki, hogy egy app segítségével meg fog tanulni bármilyen nyelvet is?
Fizess elő a megtanuloknemetul.hu kurzusaira, azok nagyon jók, én is ezen tanultam meg: [link]
A DW Learn German és a Nicos Weg is jók, hogy kevés van belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!