Jelenleg az emelt érettségire készülök és hogy tudnám fejleszteni a nyelvhelyességet valamint az esszé írást?
Az utóbbinál inkább az a nehézségem hogy minél magasabb szintű legyen, összetett. A szószámmal nincs probléma inkább a szöveg szintjével koherenciájával, szókincsével. A nyelvhelyességemet meg úgy probálom
fejleszteni hogy megcsinálom az elmúlt érettségiket majd kijavítom.
A halott szövegértés valamint olvasott szövegértésnél nem vagyok tanácstalan, mert filmeket nézek angol videókat valamint az elmúlt érettségiket megoldom. Az olvasott szövegértésnél meg sokat olvasok angolul és feladatokat oldogatok.
én németből emelt érettségivel csináltam meg 11.-ben a 12. osztályos osztályozómat.
ugye ott is van esszé. én ott próbáltam szakszavakat beletenni, esetleg azokat megmagyarázni valamilyen szinten szótár segítségével.
Esszé írásban a chat gpt tud segíteni. Másold be az esszéd, úgy hogy árítja neked magasabb szintüvé. Én májusban emelteztem angolból, nekem a magántanárom ajánlotta ezt, szerintem hatásos, plusz a szókincsben is segít.
A nyelvhelyességre kb ez az egyetlen mód a készülésre, szerintem az évről évre ismétlődik, nincs benne nagyon újdonság.
Sok sikert az érettségihez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!