Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanulás a nulláról otthon?

Nyelvtanulás a nulláról otthon?

Figyelt kérdés
Szeptembertől gimiben kezdem a német nyelvet. Nagyon keveset tudok és egy kicsit makogok is de inkább azt mondanám, nullán vagyok. Otthon hogyan tudnék egy picit nekiállni a tanulásnak? Azért mégis szeretenék tudni egy picit sulira. Tanár alkalmazására nincs lehetőségem, egyedül kéne csinálnom.

aug. 4. 21:20
 1/3 anonim válasza:
61%
Próbáld ki a Xeropant, asszem e-kréta fiókkal ingyenes, vagy kezdő videók youtuben.
aug. 4. 21:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Miért baj nulláról kezdeni a suliban? Szerintem jó páran nulláról fognak indulni. Csak a suli kedvéért felesleges előre készülni, de ha az a vágyad, hogy megtanulj németül akkor eddig is megtehetted volna. Szerintem várd meg a sulit, mert egy ritmusban tudsz tanulni otthon és a suliban is. Ha tényleg a nyelv megtanulása érdekel téged. Ha villogni szeretnél, hogy tudsz valamit az hülyeség. Lapoz előre a tanagyagban és villoghatsz. Annyira úgy se tudsz előre tanulni, hogy ne érezd magad hülyének, mert úgy is utol fog érni a tudatlanság.
aug. 6. 09:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Keress németeket. Turitákat, cserediákokat, bármit. Ugorj a mélyvízbe, és kézzel-lábbal is próbálj kommunikálni velük. Pld próbáld meg magad felolvasni nekik a fordítóból amit mondani akarsz. Amit ők mondanak, azt jegyzeteld. Eleinte ne törődj azzal, mit miért éppen úgy mondanak, csak fogadd el. A nyelvtanozásra majd ot lesz a gimi.

Tekintettel arra, hogy szeptemberig már egy hónapod sincs hátra, ne sokat agyalj, csak cselekedj. Német nyelvű fórumok, közösségépítő oldalak, bármi. Nemzetközi diákprogramok a városban, szó szerint ami csak németül szembe jön.

Annak idején így tanultam angolul. Suli mellett, előtt, turistákat szólongattam meg, még random az utcán is. Mindent a célnyelven nézzz-hallgass-olvas. Igen, már a nullától. Eleinte akár egyszerű dalszövegeket, mesekönyvet, bármit. De kezdd el máris.

aug. 6. 11:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!