Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a B2 fokú...

Mennyire nehéz a B2 fokú angol nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Érettségin 80%-os lett az Angolom, és az érdekelne, hogy attól mennyivel nehezebb maga egy középfokú Angol nyelvvizsga? A mindennapi életben szoktam Angolul beszélgetni külföldiekkel. Egyik ismerősöm akinek a legmagasabb szintű nyelvvizsgája van Angolból, azt mondta, hogy egy erős középfokon állok ezért gondoltam arra, hogy akkor megpróbálnék egy nyelvvizsgát is. Egy érettségi szintű feladatsortól mennyivel nehezebb egy ilyen nyelvvizsga? Köszi a válaszokat!

2024. aug. 2. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az angol középszintű érettségi feladatai B1 szintüek (alapfok), a nyelvvizsga, amire akarsz menni B2, tehát egy fokkal van felette. De én ezt nem mondanám mervadónak, mert egy nyelvtudás nem ennyire statikus, nagyon sok téma van, van, amiben gondolom erősebb a szókincsed és van, amiben gyengébb. És a hétköznapi társalgás csak részben hasonlít a nyelvvizsgához, hiszen utóbbin a nyelvhelyesseget is komolyan pontozzák, de nyilván egy anyanyelvi beszélőnek ez nem jelent bajt (mármint a megertésben). Szóval én azt javaslom, ha ezt akarod megtudni sok gyakorló könyv létezik, rendeznek próbavizsgákat, elmehetsz tanárhoz, a nyelvvizsgák honlapjain is van próbafeladat, bármelyiket megoldva kicsit közelebb vagy a megoldáshoz.
2024. aug. 2. 22:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! :)
2024. aug. 3. 11:17
 3/4 anonim ***** válasza:
50%

"Érettségin 80%-os lett az Angolom"

Közép- vagy emelt szinten?

2024. aug. 4. 22:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha emelt lenne, akkor nem tenné fel ezt a kérdést, mert 60% felett középfokú nyelvvizsga jár..
2024. aug. 4. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!