Van különbség a cseh és a szlovák nyelvek nehézsége között? Melyiket válasszam, ha a könnyebbiket szeretném megtanulni?
Figyelt kérdés
A nyelvtan szabályossága, illetve a kiejtés tekintetében például.júl. 29. 20:33
2/9 anonim válasza:
A szlovák jobban hasonlít a magyarra, úgyhogy szerintem az. Sok kifejezés megegyezik.
3/9 anonim válasza:
Állítólag a szlovák egyszerûbb. Amennyire én látom, megértik egymást (ha akarják) de úgy hallottam, a csehek a saját nyelvüket mûveltebbnek, kifinomultabbnak érzik. Ez is azt támasztja alá, hogy talán nehezebb is.
A régies magyar több szlovák szót is átvett, illetve azóta is több a közös szókincsünk vele.
4/9 anonim válasza:
Full felesleges bármelyiket is megtanulni, tanulj inkább valami hasznosabbat. Németül és franciául pl tudsz már?
5/9 anonim válasza:
4 franciával se megy sokra Franciaországon kívül. Még talán Belgium és Svájc, de ott megértenek más nyelveket is
6/9 A kérdező kommentje:
Németül, olaszul és franciául már jól beszélek, mert egy svájci cégnél dolgozom és mindhármat napi szinten használom. :)
júl. 31. 05:11
7/9 anonim válasza:
3-as voltam, de ha ennyire nyugatra dolgozol, akkor lehet hogy mégis a cseh hasznosabb. Bár állítólag a csehek meg jól beszélnek németül.
Csak félve kérdezem meg: és az angol? Bár biztos azt is folyékonyan beszéled, de már említeni se kell, annyira alap.
9/9 anonim válasza:
A szlováknak több betüje van. A nyelvtan nagyjából egyforma. A szlovák nyelv lágyabb, a cseh keményebb kiejtéssel beszél. A szlovákkal jobban megérted a többi szláv nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!