Egyetemen lehet nyelvet tanulni?
[link] Ezek kimondottan nyelvtanfolyamok.
Ha a nyelvszakos órákra szeretnél beülni, az függ a szintedtől is és attól, hogy teljesíted-e a feltételeket ahhoz, hogy fel tudd venni az adott kurzust (szabad kreditként.)Például ismerősöm portugált vette fel, és csak úgy vehette fel a további kurzusokat később, ha teljesítette az éppen tanult nyelvi kurzus elvárásait. Pl. az alapvizsgán át kellett mennie akkor is, ha nem volt portugál szakos. Plusz az adott szak nyelvszakosai előnyben vannak a felvételnél. A feltételeket nézd meg a szakleírásban, melyik nyelv érdekelne?
Az ELTE-n pár éve brutál korlátozottak voltak a lehetőségek. Folyamatosan küldték a hírleveleket a nyelvtanfolyamokról, ahol kaptunk valami kemény 1000 Ft-os kedvezményt hallgatóként a 25k-ból vagy valami hasonló volt a történet. Amikor nézegettem a holland kurzusokat a BTK-n, akkor mindenhol azt írták, hogy csak nyelvszakosok vehetik fel őket. TTK-s voltam, nem tudom, hogy BTK-s hallgatóként jobbak lettek volna-e a lehetőségek. A TTK-n elvétve volt pár szakmai angol kurzus, de semmi extra.
Ezzel szemben az SZTE-n 2017 körül rengeteg nyelv között lehetett válogatni és bárki felvehetett bármit ingyen.
Köszi szépen a válaszokat!
Igen, azt hallottam, hogy az SZTE-n több a lehetőség, el is gondolkoztam anno rajta, de más okok miatt csak 3.-nak jelöltem meg.
#1 Engem elsősorban az orosz nyelv érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!