Mik a nyelvtanulás legfontosabb szabályai, amik előrébb visznek abban, hogy az embernek valódi tudása legyen?
Figyelt kérdés
2024. júl. 10. 08:06
1/11 anonim válasza:
Kitartás és szorgalom. Ezeken kívül nincs általános érvényű igazság. Foglalkozni kell vele minél többet, minél többféle formában, ha eredményt akarsz.
2/11 A kérdező kommentje:
Ez akkor is érvényes, ha az ember párhuzamosan két nyelvet pl. német-angol, tanul egyszerre?
2024. júl. 10. 08:17
3/11 A kérdező kommentje:
Vagy két nyelvet egy kezdő ne tanuljon még?
2024. júl. 10. 08:17
4/11 anonim válasza:
Mit értesz "valódi tudás" alatt? Jó az elején letisztázni a célokat: nyelvvizsga kell? Szakszövegeket kell olvasni?
Rendszeresen kell tanulni, megtalálni azt a módszert, ami motivál.
5/11 anonim válasza:
Motiváció és kitartás és az, hogy folyamatosan foglalkozzon vele a nyelvtanuló. Szerintem fontos még az adott nyelv szeretete is, hogy a nyelvtanulást ne kötelességként élje meg az ember. Lehet kezdőként 2 nyelvet tanulni, de ajánlott nem 2 nagyon hasonló nyelvet egyszerre elkezdeni. A másik dolog, hogy egyvalamit csinálni nem elég. Sok kérdés van itt, hogy x dolog elvisz-e x szintre. Nem. Ha csak nyelvtanozik az ember, ha csak szavakat tanul, ha csak x könyvet néz önmagában egyik sem elég. Minél több dolgot kell csinálni. Fejleszteni kell a beszédet, a hallást, az írást és az olvasást is.
6/11 A kérdező kommentje:
Valódi tudás: folyékonyan beszélni az anyanyelvű emberekkel, és megérteni őket legalább 90%-ban.
2024. júl. 10. 23:36
7/11 anonim válasza:
Beszelj minden nap kulfoldiekkel vagy angolul vkivel. Nekem a c kozep nyelvvizsga utan 8 ev volt mire folyekonyan megtanultam angolul mert akkor mar hasznaltam. Jobban meg lehet tanulni nem angol anyanyelvuektol.
8/11 anonim válasza:
A legfontosabb, hogy legyen konkrét célod, mert akkor lesz türelmed "végig seggelni" a tanulást.Napi min.3 órai foglalkozás + 20-25 szó "bevágás"-sal kb. 5 bónap alatt elfogadható kommunikációs szintre juthatsz.
Még az átkosban- külföldi kiküldetés reményében sikerrel végigcsináltam az angolt, pedig nem vagyok egy nyelzseni.Sikerült és utána én jártam külföldre a cégtől - sokszor.Megérte.
9/11 anonim válasza:
"végigcsináltam az angolt"
Ez mit jelent? "Az angolt"? Az egész nyelvet?
10/11 anonim válasza:
Ha vannak külföldi ismerőseid, akikkel szeretnél kommunikálni, az elég motiváló lehet. Olyan környezetben, ahol nem égő, ha valami értelmetlent mondasz, és kijavítanak, ott bele lehet jönni. Ahol meg fogyatékosként tekintenek rád, és kihasználja a kollégád a bénaságodat az előlépéséhez, ott jobb, ha később szólalsz meg angolul, amikor már kicsit tudsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!