Ha már beszélek középfokon németül és franciául, akkor nagyon könnyű lesz az angol?
az a helyzet, hogy olaszos suliba járok. második nyelvemnek meg folytattam az általánosban elkezdett németet. magánban franciát tanultam. az angolt igazából nem szeretem, csak azért akarom megtanulni, mert nagyon hasznos. de egyébként elég ha csak egyetem alatt tanulok meg angolul, vagy már gimi ideje alatt is tanuljak?
előre is köszi a válaszokat (:
Bizonyos szempontból könnyebb, igen.
Nekem csak az a bajom a több nyelvvel, hogy néha összekeverem, melyik nyelven beszélek éppen. De ez már két nyelv esetén is fennáll :)
Igen, azt mondják, hogy aki németet tanult, annak utána sokkal könnyebb az angol, mint másoknak. Az angolnak a szókincse is nagyon hasonlít azokhoz a nyelvekéhez, amiket tanultál: alapszókincs ugye germán: Hause-House, Fisch-Fish, Mann-Man, Schule-School, a franciából meg a diplomáciai/üzletközés/szerződések és tudományok/gasztronómia szavai jöttek át: Café, Chef, abandon, absence, access, success, concord, comparison. Úgyhogy német-franciával igen, szerintem könnyen megtanulsz majd angolul is.
Viszont nyelvtanulásra VÁRNI soha nem szabad! Minél hamarabb bele kell fogni, mert a nyelvtanuláshoz évek kellenek (hogy érjen is valamit), ráadásul minél fiatalabb valaki, annál könnyebben szokik hozzá a kiejtéshez, annál könnyebben tudja képezni a nyelv sajátos hangjait, annál jobb a memóriája, és annál több ideje van ilyesmikre. Úgyhogy én semmiképpen nem javasolnám Neked hogy várj. Ha van rá lehetőséged és anyagilag sem okoz problémát, akkor minél hamarabb kezdd el!
Ráadásul egyetem alatt lehet hogy már késő lesz! Gondolj csak bele, mi van, ha alig lesz majd szabadidőd? Nekem rengeteg hobbim volt középsuliban, ebből egyetlen egyre maradt csak időm az egyetem mellett (persze egyeteme válogatja).
Van még az új Bologna-rendszerben az egyetemen az, hogy a főszakod mellé választhatsz egy másodszakot, és sokan mindenféle nyelvet tanulnak, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a nagyobb nyelvek (angol-német-francia) esetében általában nincs kezdő csoport, hanem elvárják a minimum középfokú nyelvvizsgát. Tehát ha az egyetemen akarnál angolórákat felvenni (mert egyébként megteheted), akkor ott nem biztos hogy lesz kezdő csoport, ezt kalkuláld be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!