Milyen tanfolyamra érdemes beiratkozni vagy inkább tanárt keressek, ha hiperpasszív az angolom és szeretnék ebben fejlődni?
Az a legjobb, ha regisztrálsz language exchange oldalakra, és olyan embereket keresel, akik angol ajkúak vagy anyanyelvi szinten beszélik, és szeretnének magyarul tanulni, cserébe segítenek az angol gyakorlásában.
A bemutatkozásodban leírod, hogy kikkel szeretnél beszélgetni, milyen nyelven, milyen szinten vagy, és hogy cserébe milyen nyelvet tudsz tanulásra ajánlani. A legtöbb ilyen oldalon ingyenes a regisztráció és a csevegés is.
Budapesten nagyon sok ilyen külföldi van, akár találkozni is lehet személyesen velük, programokat csinálni.
A lényeg, hogy 90%-ban hanggal kell társalogni és nem írásban, mert csak úgy tudod fejleszteni és gyakorolni a tudást.
Azért nem megy a beszéd és az írás, mert nem használod az angolt, nem vagy rákényszerülve/nincs kivel gyakorolni.
Lehet akár naponta gyakorolni, mondjuk 45 percet angoloztok, aztán 45 percet magyaroztok és így mindenki tanul valami újat, te is hasznosnak érzed magad és a másik fél is.
Ne használj google fordítót, csak szótárt, ha esetleg nem értesz egy-egy szót (különben nem fogsz tanulni semmit a beszélgetésekből). Jegyzetelj le olyan szavakat, amiket először hallottál és szótárazd ki, legyen nyoma. Így tanulhatsz minden nap új és új szavakat, bővíted a szókincsedet és a következő beszélgetésekbe már bele tudod szőni az újonnan tanult szavakat, kifejezéseket.
Csak így lehet megtanulni aktívan angolul, vagy pedig ha kimész Angliába 1 évre, ahol aztán rá vagy kényszerülve, hogy beszélj, különben nem fog senki megérteni.
Én is így csináltam, eljutottam a C2 szintig (B1-ről) és fordító lettem, ebben benne volt egy jó nyelvérzék, rengeteg tanulás, szorgalom, gyakorlás és több év Angliában, Kanadában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!