Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek butaság nem...

Szerintetek butaság nem elmenni az angol érettségire?

Figyelt kérdés
Az angol emeltem 85% lett, de nem igazán akarok elmenni szóbelizni. A beszéd nem megy pedig gyakoroltam, ráadásul olyan iskolába megyek ahol elvileg szigorúak. Nem akarok azért elmenni, hogy meghallgathassam, hogy ez édes kevés volt és elbukjam, mert valószínűleg ez fog történni. Mit gondoltok? Meg kellene próbálni vagy tényleg 0 tudással esélytelen?

jún. 6. 06:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Butaság, igen. Legalább esélyt adj magadnak!
jún. 6. 07:13
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Butaság ha nem mész el a szóbelire. Halkan jegyzem meg hogy az emelt szóbelin a 3 tanárból csak egy van az adott iskolából. A másik két tanár másik suliból jön.
jún. 6. 07:23
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nem akarok azért elmenni, hogy meghallgathassam, hogy ez édes kevés volt"

Nem fognak szóban értékelni, úgyhogy nem kell majd semmit meghallgatnod. Csak akkor beszélik meg, hogy mire hány pontot kapj, amikor te már nem vagy a teremben.

"az emelt szóbelin a 3 tanárból csak egy van az adott iskolából"

Én nem így tudom...

Akinek 85%-os az emelt írásbelije, annak nem nulla a tudása szóban sem.

Gyúrjál rá az önismeretre, az önértékelésed normalizálására. De addig is: menj csak el szépen szóbelizni. Arra pont elég lesz, hogy meglegyen a nyelvvizsgád, illetve az ötös érettségid, azaz a 6o%.

jún. 6. 07:27
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Értem én a szerénységet, de a "Az angol emeltem 85% lett" és a "0 tudással esélytelen?" kizárja egymást.

Menj el és csináld meg, ne félj, nem fognak megenni (talán)

jún. 6. 07:48
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem mész el, megbuksz. Ilyen egyszerű. Ugyanis, ahogy az oktatas.hu-n olvasható:

"Az emelt szintű idegen nyelvi érettségi vizsga öt vizsgarészből áll (olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség, beszédkészség), és mind az öt vizsgarészből külön-külön el kell érni a 12 százalékot ahhoz, hogy legalább elégséges osztályzatot kaphasson.

Ha egy vizsgarész során nem éri el a vizsgázó a 12 százalékot, függetlenül a többi vizsgarész eredményétől, elégtelen osztályzatot kap az érettségi vizsgán nyújtott teljesítményére."

Szóval a beszédkészségre kapásból 0%-ot kapnál, ami azonnali bukást jelent.

jún. 6. 08:45
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom, aztán reménykedem abban a pár témában amiről könnyű beszélni. Csak hallottam rémtörténeteket, hogy megjegyezték, hogy ez ide kevés, nem is tud az illető angolul, stb.
jún. 6. 10:27
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha 85% lett az emelted, akkor az szinte teljesen kizárt, hogy megbukj meg alig szedj össze pár pontot.

Nekem jól mennek a nyelvek, de a szóbeliket rühellem, sosem jöttem még ki úgy nyelvi szóbeliről sem nyelvvizsgán, sem érettségin, hogy ez jó volt. Mindig lerontottam valamennyivel a szép írásbeli eredményem, de annyira nem pontoznak szigorúan. Ha beszélsz, maximum egyszer-egyszer picit megakadsz, de a tanár kérdéseire válaszolsz és csak kisebb nyelvtani hibáid vannak, amik a megértést nem befolyásolják, akkor annyira nagyon rossz eredményed már nem lehet.

Nekem 2 éve az emelt angol írásbelim 87% lett azt hiszem, szóbelin 30/21 pontot értem el, pedig elrontottam a szavakat, akadoztam, egy helyen egy ideig meg sem tudtam szólalni, a vitánál rám szóltak, hogy ragaszkodnom kell a feladat szerint az eredeti álláspontomhoz (kezdtem áttérni a másik oldalra), mégis ennyi pontot kaptam.

jún. 6. 13:25
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

"hallottam rémtörténeteket, hogy megjegyezték, hogy ez ide kevés, nem is tud az illető angolul, stb."

Nincs megtiltva nekik, hogy megjegyzéseket tegyenek, de nem hinném, hogy jellemző.

Mindegy, hogy beszólnak-e vagy nem, addigra már meglesz az érettségid így vagy úgy, úgyhogy ha az írásbelit végigcsináltad, most már tényleg érdemes a szóbelinek is nekifutni. Ha másért nem, hát azért, hogy azt is megtapasztald, milyen az, amikor nem vagy a helyzet magaslatán: akkor sem dől össze a világ - és ez nagyon de nagyon hasznos tapasztalat lehet, amire még sokszor visszagondolhatsz majd az (egyetemi és azon kívüli) életedben!

Vannak, akik úgy mennek oda a szóbelire, hogy az írásbelijük csak 4o% körül volt. És ők is túl fogják élni. Hozzájuk képest hatalmas előnyből indulsz - ilyenekre gondolj!

jún. 6. 16:37
 9/20 anonim ***** válasza:
Akkor kicsi butaság, ha már van legalább középfokú angol nyelvvizsgád és valamilyen nyelvi érettségid. Különben – már bocsánat – k* nagy butaság.
jún. 6. 22:07
 10/20 A kérdező kommentje:
Van középszintű angol érettségim, 88%, de mivel most egyelőre nem akarok egyetemre menni, nem olyan fontos ez a vizsga.
jún. 7. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!