Kínai írásjegyek (bármelyik kínai írással, lehet az egyszerűsített is) elsajátítása 14 éves korig jobban megy mint utána!? (Nekünk, európaiaknak!)
Olyan ez is, mint a beszéd, fonémaképzés hajlékonysága gyerekeknél (12 /13 éves korban zárul)?
írhattam volna tanuláshoz, de ismerőseim szerint ez kultúra, már-már művészet kérdésének tartják a kínaiak.
A kérdésem a nálunk élő kínaiaknak is szólhat?
Nos, nektek is nehéz?? (és bonyolult, de NAGYON??)
Nem vagyok kínai és 32 évesen kezdtem el tanulni. Nem úgy tapasztalom, hogy ezt gyerekként könnyebb lett volna megtanulni és nem is kell hatalmas kézügyesség. Vagy négyzetrácsos füzetben szoktam gyakorolni vagy pedig kimondottan erre a célra létrehozott táblázatban. Sokszor kell leírni ugyanazt, a helyes sorrendet és irányt használva. Egy idő után automatikusan megy. Ezen kívül sok bonyolultabb karakter több egyszerűbb karakterből áll össze, így érdemes azoknak a jelentését is ismerni, mert könnyebb kitalálni mit jelent az adott karakter vagy legalább adhat egy kis útmutatást.
Most nyilván nem a kalligráfia szintre gondolok, hanem a mindennapi írásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!