Egyszerűsített honosítási eljáráshoz magyar származás bizonyítására ennyi elég?
Határon túli magyar vagyok, magyar az anyanyelvem, egész családom magyar. Magyarországra szeretnék költözni és ha lehet, felvenni a magyar állampolgárságot.
Üknagyapám (szül. 1888) magyar állampolgár volt, ráadásul magyar katona volt az I. Világháborúban (egyenruhás fénykép is van róla), megtaláltam több adatbázisban is (név, születési év, lakhely stimmel), mint pl. [link] vagy [link] Születési dokumentációja azonban nincs meg, viszont a sírja ott van a szülőfalumban (apjával, dédnagyapámmal és nagypapámmal együtt), illetve a magymamámnál van egy kézzel irt családfa is.
Ezen kívül még nagyszüleim iskolai bizonyítványai vannak meg, amik bár nem Magyarországon adódtak ki, fel van tüntetve rajtuk a nemzetiség (magyar), pont úgy ahogy az én bizonyítványaimon is.
Ennyi dokumentáció elég, vagy valahol le kell vadásznom egy születési anyakönyvi kivonatot?
Válaszokat előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!