Az angol nyelvben milyen szabály van arra, hogy ha egy mondatban azt akarom mondani, hogy "mint" akkor "than"-t vagy "like"-ot használok?
For example:
I think you are cuter than Emma.
Or:
I think you are cuter like Emma.
?
Hát a 2. elég értelmetlennek tűnik így.
11:02, én úgy látom, elfogadta. Az a kérdés, melyiket kell használni, ha a 2. értelmetlennek tűnik, akkor …???
Az első válaszadóként hiszem, hogy ezek után a kérdező is el tudja dönteni, teljesen felesleges beszólni neki.
Elfogadom a választ!
Csak azt mondtam, hogy értelmetlennek tűnik. Lévén, hogy én írtam azt a mondatot, ezért én vagyok érte a felelős.
A "than" összehasonlítást jelent;
You are cuter than Emma. - Aranyosabb vagy Emmánál.
A "like"-ot akkor használjuk, hogyha példaként akarunk valamit felhozni.
You are cuter like Emma. Aranyosabb vagy, mint PÉLDÁUL Emma.
Bár itt a "cuter" helyett a "cute" valóban életszerűbb lenne, de a mondat úgy is helyes, csak kicsit más a felentése a két szóval.
You are cute like Emma. - Aranyos vagy, mint PÉLDÁUL Emma.
Persze ezt is lehet egy kicsit magyarosabban fordítani; Olyan aranyos vagy, mint Emma.
A lényeg: a "than" akkor használatos, amikor valamiket/kiket össze akarsz hasonlítani.
#7,
A lényeg a válaszodban csak annyi, hogy a “cuter” szó helytelen a magyarázatodban.
A helyes párositások:
C
cute like …
cuter than.,,
#8, egyáltalán nem helytelen.
#9, pontosan mi is a problémád? ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!