Cikkek olvasása, lefordítása hatékony nyelvtanulási módszer?
"Picit gondba vagyok hogy álljak neki."
1. Ne akard te magad nulláról feltalálni a nyelvtanulást, mert már feltalálták, továbbfejlesztették, és könyveket írtak róla, hogy hogyan kell csinálni.
2. Válassz egy tankönyvsorozatot, olyat, ami megbízható, elérhető, és kb. tetszik neked (English File vagy Solutions vagy Headway sorozat például, vagy más Oxford Universiy Press-es vagy Cambridge University Press-es kiadvány mind megbízható), és csináld végig, de úgy, hogy nem csak csipegetsz belőle, hanem valóban végigcsinálsz mindent írásban is, szóban is, hogy minden készséged fejlődjön párhuzamosan - és mellette minél több időt töltesz azzal, hogy használod is azt a tudást, amit már megszereztél (bármire: játék, olvasás online/offline, rejtvényfejtés, ismerkedés, stb.), nem csak magától a tankönyvtől (meg a hozzá tartozó kellékeitől: munkafüzet, hanganyag, stb.) várod a csodát. Minél több időt szánsz arra, hogy az idegen nyelvvel találkozz így vagy úgy, annál hatékonyabb, gyorsabb lesz az egész.
4
Értelek, és igazad van. Viszont engem se játék nem köt le, és az ismerkedés se. Engem csak egy adott irány, amihez kell/erősen ajánlott az angol.
Amit meg akarsz érteni az a business english, az meg nem fog menni ha hiányoznak az alapok.
Először is olyan dolgokat olvass tanulj amiket még valamilyen szinten értesz, nagyon sok féle témában ne csak az adott dologra fókuszálj. Amikor már legalább B2 szinten leszel akkor belevághatsz a business englishbe. Elhiszem, hogy a konyhai eszközök megnevezésére nem lesz szükséged de akkor is fokozatosan kellene felépíteni ezt az angol tudást, bejön egy olyan alap szó amit nem értesz már kiesik az egész mondat.
Szélesítsd ki előbb az általános tudásod mert túl nagy lesz az a fa kis fejszédnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!