Nyelvzseni vagyok?

Figyelt kérdés
37 éves koromra 6 év tanulás után tanár nélkül csináltam egy középfokú angol szóbeli nyelvvizsgat.

máj. 20. 10:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nyelvzseninek inkább azt az ismerősömet mondanám, aki 3 hónap egyedül tanulás után tett le nyelvvizsgát.
máj. 20. 10:53
 2/17 A kérdező kommentje:
Alapfokú nyelvvizsga 3 hónap alatt nem zseni.
máj. 20. 10:55
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

"37 éves koromra 6 év tanulás után"

Nem 6 év volt az, hanem jóval több, csak akkor még nem nevezted angoltanulásnak. Pedig már akkor is dőlt rád az angol mindenfelől - tehát észrevétlenül is tanultad. Nem úgy volt, hogy 6 és fél évvel ezelőtt még egy szót se tudtál angolul...

máj. 20. 11:09
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Hol írtam én, hogy alapfokról van szó? Középfokút tett le.
máj. 20. 11:59
 5/17 A kérdező kommentje:
Azt se írtad.
máj. 20. 12:03
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Inkább átlagnak mondanám. 6 év nagyon hosszú idő.
máj. 20. 13:01
 7/17 anonim ***** válasza:
87%
Hát ez pont egy olyan teljesítmény, amivel nem érdemes büszkélkedni. Pláne, ha csak a szóbeli van meg és az is csak középfokon. Borzalmasan messze van ez attól, hogy tehetségesnek számíts a nyelvtanulás terén, viccnek is erős lenne.
máj. 20. 14:14
 8/17 anonim ***** válasza:

Otthon édesapám elkezdett angolul tanítani, de ugye otthon mindig minden fontosabb, volt vagy 3 alkalom összesen. :D Aztán meghívtak katonáék. Mikor már öregkatona voltam, másodidőszakos, bevittem egy nyelvkönyvet, azt végigcsináltam leszerelésig. Utána jött az Élet, ami elfoglalt, udvarlás, nősülés, gyermeknevelés, építkezés. 18 év múlva, a rendszerváltás után két évvel én is elmentem nyelvvizsgázni (az akkor nekem is 36-37 körül volt). A szóbeli nem lett jobb kettesnél (az lett volna csoda, ha jobb), a többi meg négyes és ötös, hát így kijött a minimum átlag.

Annyit még el kell ismernem, hogy a nyelvvizsga előtti héten minden nap megcsináltam egy, akkor szokásos 50 darabos négyfeleletválasztós tesztet. Előtte nem tudtam, hogy vannak tesztek. :D Nagyjából ugyanúgy 40 db helyes válaszom volt. Fordítási gyakorlatba egyszer kezdtem bele, de az annyira nem ment, hogy félretettem, lesz, ami lesz alapon. Mivel nyelvvizsgán lehetett valamelyik szótárat használni, hát azok is a négyesek, ötösök közé kerültek.

máj. 20. 14:46
 9/17 A kérdező kommentje:
Nyelvvizsgan nincs is osztályzat.
máj. 20. 14:49
 10/17 anonim ***** válasza:
Akkoriban még volt, vagyis 5 pontot lehetett kapni az egyes részekre, így kellett elérni az átlag 3-ast, vagyis ugyanúgy a 60%-ot, mint ma.
máj. 20. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!