Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik japán tankönyvet...

Melyik japán tankönyvet érdemes használni?

Figyelt kérdés
Ősztől elkezdek japánul tanulni magántanárral ha minden jól megy, ezért szeretném tudni mely könyvek és munkafüzetek a legjobbak. Akár az írás gyakorlására vagy a nyelvtan megértéséhez. Azt hozzá tenném hogy angolul egy szót nem beszélek ellenben németűl annyit igen hogy tudják arról japánt tanulni. De magyarról lenne a legjobb tanulni. Ezért jó lenne ha olyan könyvet ajánlanátok ami nem angolról tanítja a japánt. Tudom ez nehéz de hátha van aki ismer ilyet. Még azt tenném hozzá hogy tudom a magántanár is fog tankönyvet és munkafüzetet javasolni de a ti véleményetek is érdekel.

máj. 18. 18:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sztem hagyd majd a tanárra, mit használjatok
máj. 18. 19:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Dekiru (ezt hasznaljak iskolakban)

[link]

[link]

máj. 19. 00:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha az angol nem megy, akkor a Dekiru a legfontosabb kiindulási pont. Nem egy csodakönyv, de nem rossz. Ezen kívül léteznek magyar-japán szógyűjtemények és ilyen 1000 kérdés 1000 válasz-szerű témakifejtő könyvek, egy szint után ezek is hasznosak lehetnek.

Sok sikert ősztől:)

máj. 19. 07:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!😀
máj. 19. 09:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Én a dekiruből tanítok, hogyha van bármilyen kérdésed, akkor keress bizalommal! :)
máj. 26. 21:04
 6/10 D-Mano ***** válasza:

A Dekiru egy kalap 💩 de nincs más magyarul, szóval nincs más választásod... 🙃

Kiss Sándorné: Japán nyelvtani összefoglaló hasznos jószág, de az meg nem tankönyv.

Ha meg német is jó lenne, akkor inkább német nyelvű fórumokon kérdezz rá, mert én még magyar fórumon nem láttam, hogy bárki német nyelvű japán tankönyvet ajánlott volna.

máj. 26. 21:24
 7/10 anonim ***** válasza:
6-os, szerinted miért egy kalap szar? :D
máj. 26. 21:55
 8/10 D-Mano ***** válasza:

Nincsenek benne alapos magyarázatok, pont annyi van benne, amennyi adott szöveg megértéséhez kell, de ha az alapján saját szöveget akarsz alkotni, tuti rosszul csinálod majd, mert annyira alaposan már nem magyarázta el az adott nyelvtani részt.

Alig vannak benne gyakoroltató feladatok.

A kanjik felépüléséről kb. semmit nem tanít.

Olyan nyelvezetet használ, ami (kis túlzással) csak tankönyvekben létezik.

Túl gyorsan halad, nincs idő a tanultak elmélyítésére.

máj. 26. 23:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Természetesen egyik tankönyv sem tökéletes, a legjobb többet használni egyszerre. Ennek ellenére kalap szarnak azért nem mondanám, de persze ez szubjektív. A Dekirut is a legjobb tanárral tanulni, egyedül nem valami hatékony.
máj. 26. 23:30
 10/10 D-Mano ***** válasza:
A Dekiru annyira semmilyen, hogyha van tanár akkor az a könyv kb. nem is kell- szóval pénzkidobás. Ha meg nincs tanár akkor meg használhatatlan- szóval pénzkidobás.
máj. 27. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!