Miért helytelen a "hit the button" kifejezés?
Házi feladat része volt lefordítani azt a mondatot, hogy "nyomd meg a nagy piros gombot" és azt írtam, hogy hit the big red button. Erre kijavították, hogy nem HIT hanem PUSH.
Oké, szó szerint PUSH a nyomás, a hit pedig valahogy úgy jön ki, hogy üsd meg. De tudtommal használják ezt a kifejezést is, akkor meg mi francért kaptam emiatt rosszabb osztályzatot??
"Házi feladat része volt lefordítani azt a mondatot, hogy ... mi francért kaptam emiatt rosszabb osztályzatot??"
Nem valószínű, hogy ezen az egy kifejezésen múlott, ha ez csak egy része volt a házinak.
Mert idióta, azért. A 'press' vagy 'push' valóban jobb lenne, mert a 'hit' kicsit szlenges, de áthúzni pirossal :D
Bírom a magyar angoltanárokat, szőrszálhasogatni nagyon tudnak, aztán leírnak olyat, hogy "recommend you to" meg a többi baromság, amit angol anyanyelvűektől még az életben nem hallottam.
#6,
Hogy tovább szôrszálhasogassak, tudod, hogy mikor press és mikor push, persze ha a szövegbôl értetendô? 🤣
"Mert idióta, azért. A 'press' vagy 'push' valóban jobb lenne, mert a 'hit' kicsit szlenges, de áthúzni pirossal :D Bírom a magyar angoltanárokat, szőrszálhasogatni nagyon tudnak"
Te mit csinálnál a tanár helyében, ha mondjuk az a szövegkörnyezet, hogy órákon át azt magyarázta, milyen fontos, hogy egy hivatalos levélben eltaláld a stílust, és hogy ott a szótár, amiben ellenőrizheted, hogy a megfelelő szavakat, kifejezéseket használod-e - aztán a diák mégis ilyet ír?
To hit the button has several meanings:
1. to be very satisfying; to hit the spot
2. to acknowledge one’s own conscious urge to self-destruct
3. to refer to actions that result from the self-destructive urges of oneself or someone else
4. to start a nuclear war
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!